Deel dit artikel
-

Vijf miljoen groeigeld voor Cleeng

Videoplatform Cleeng heeft in de tweede investeringsronde vijf miljoen euro venturecapital opgehaald. Het geld is bedoeld om de internationale sales en marketing te verstevigen en het product door te ontwikkelen.

Vanochtend maakt Cleeng uit Amsterdam de nieuwe financiering bekend. Behalve de zittende aandeelhouder C4 Ventures doet ook investeerder Walvis Participaties mee. Het fonds van de familie Fentener van Vlissingen leidt deze ronde.

Cleeng levert technologie waarmee tv-zenders makkelijk digitale zenders kunnen opzetten, live en on demand. De technologie staat ook toe dat er losse afleveringen en abonnementen kunnen worden verkocht.

CTO en mede-oprichter Donald Res zegt tegen deze uitgave: “We zijn heel serieus over de VS. Daar halen we inmiddels de helft van de omzet vandaan en praten daar vooral met de tier 1 broadcasters. Zénden kunnen zij wel goed, maar de online customer lifecycle is iets totaal anders. Onze software voorziet daarin.”

Zenders kunnen met de Nederlandse technologie in feite eigen Netflixen gaan bouwen, algemene of juiste heel specialistische.

Afgelopen zomer kocht Disney voor 1,6 miljard dollar nog eens 42 procent van de aandelen in BAMtech, een partij die in de VS vergelijkbare diensten als Cleeng levert.

C4 Ventures zat al in Cleeng. Dat is het investeringsfonds van Pascal Cagni. Hij was de Europa-baas van Apple tot 2012 en investeerde in 2015 een miljoen euro in Cleeng. Eind 2016 participeerde VOC Capital Partners in de start-up.

Foto: blondinrikard (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond