Deel dit artikel
-

Vijfduizend klanten Picnic Alkmaar bij start

De sluwe app-strategie van Picnic zorgt ervoor dat de de supermarkt komende woensdag met zeker vijfduizend klanten van start gaat.

Iedereen in Nederland kan op de site van Picnic aangeven interesse te hebben in diens diensten. Wie de postcodecheck doet, vergelijkbaar met de tools van telecomaanbieders, en ziet dat de winkel niet in zijn regio is kan zijn contactgegevens achterlaten.

Behalve om potentiële klanten een kattebelletje te sturen zodra de dienst echt live gaat, wordt deze alerttool ook gebruikt voor marktonderzoek. Het marketingteam van Picnic kan de vraag naar zijn diensten inschatten en daar capaciteit op inplannen.

Via deze route kan de websuper aanstaande woensdag van start gaan met duizenden aanmeldingen voor de app. In de eigen woorden: “Al ruim tien procent van de Alkmaarders heeft zich aangemeld via de Picnic-app.” Ook inwoners van het aangrenzende Heerhugowaard kunnen hun boodschappen laten bezorgen door de elektrobezorgers van Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys en Michiel Muller.

Alkmaar heeft tegen de 110.000 inwoners en iets meer dan vijftigduizend huishoudens. Heerhugowaard had in augustus 2017 55.000 inwoners.

Het afgelopen jaar steeg het aantal klanten naar ruim 275.000 in zeventig Nederlandse steden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond