Deel dit artikel
-

Vijfduizend printers bij 3D Hubs

Het Nederlandse 3D Hubs heeft nu meer dan vijfduizend 3D-printers in haar netwerk. In totaal zijn meer dan tachtig verschillende landen vertegenwoordigd. Zo’n 750 miljoen mensen zijn paar een paar kilometer verwijderd van een 3D-printer die ze kunnen gebruiken om een print te maken.   

3D Hubs is een initiatief van Bram de Zwart en Brian Garret. Beiden werkten in het verleden voor de Amsterdamse (3D) designstudio Freedom Of Creation, die door het Amerikaanse 3D Systems is overgenomen.

Deelnemers bepalen zelf hun prijs, en gebruikers kunnen de prints zelf afhalen of voor zes euro aan de deur laten bezorgen. In de praktijk zal een print volgens De Zwart uitkomen of dertig of veertig euro. Daarvan houdt de startup vijftien procent in. Volgens De Zwart is gedecentraliseerd printen goedkoper dan wanneer gebruikers 3D-prints bestellen bij diensten als het Amerikaans-Nederlandse Shapeways. Bovendien kunnen eigenaren van 3D-printers zo nog wat bijverdienen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Henk

Ok 5.000 printers in het netwerk!

Wat geeft deze metric aan over de business?

Volgens mij zijn we meer benieuwd naar hoeveel van die mooie schoenen als in het toegevoegde plaatje of andere artikelen er geprint worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond