Deel dit artikel
-

‘Vijftien procent doe-het-zelf-markt via internet’

In 2023 wordt de Europese online doe-het-zelf-markt gewaardeerd op 56 miljard euro. Dat komt neer op een online aandeel van 15 procent.

Dit groeit richting 2025 tot 66 miljard euro, een stijging van achttien procent. Die markt als geheel, online en offline handel, groeit in die periode van 368 miljard naar 380 miljard euro.

In 2025 zal ongeveer een vijfde van de omzet gegenereerd worden door online verkoop, wat resulteert in een online aandeel van 17 procent.

Dat komt naar voren in het eerste ‘Top 50 Home & Garden, DIY Retail Europe’-rapport van Cross-Border Commerce Europe. De kennis- en netwerkorganisatie publiceert het onderzoek vanochtend.

“Eén van de factoren achter de groei van e-commerce is het toegenomen marktaandeel van pure online concurrenten, waardoor traditionele doe-het-zelf-winkels gedwongen zijn om prioriteit te geven aan hun cross-border e-commercestrategieën. De totale cross-border omzet bedraagt 13,25 miljard euro en zal naar verwachting 19,8 miljard bedragen in 2025”, dertig van 66 miljard euro.

Amazon is met afstand het grootste verkopersplatform. De internationale toplijst wordt echter gedomineerd door specialistische marktplaatsen. Samen zijn ze goed voor een marktaandeel van niet meer dan tien procent:

Foto: Robbie Sproule (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond