Deel dit artikel
-

Vijftig miljoen downloads Google Podcasts, blijft klein

De downloadteller van de mobiele app Google Podcasts is over de vijftig miljoen heen gegaan. Vergeleken met andere apps is dat bijster weinig voor een tech- en mediagigant als Google.

Ergens in de afgelopen dagen is de teller in Play Store over de vijftig miljoen heen gegaan. Ter vergelijking: de app van Spotify is vijfhonderd miljoen keer gedownload. Dit voorjaar gebruikte een vijfde van de gebruikers deze app ook om podcasts te luisteren.

Het is opvallend dat Google zo weinig energie lijkt te steken in een snel groeiende mediamarkt als die van de podcasts. Zijn podcastluisterapp kreeg in maart 2020 de laatste update. De versie van de software is 1.0.0.3. Dat wijst erop dat ontwikkelaars weinig tijd steken in het op- en uitbouwen van de app.

Apple Podcast en Spotify zijn, in de VS althans, de grootste apps om on-demand gesproken audio te luisteren. Samen hebben ze bijna vijftig procent marktaandeel volgens Statista. Google zag zijn marktaandeel van 2019 op 2020 groeien van zes naar zestien procent.

Een troef in Googles mouw is zijn podcastindex. Hier melden uitgevers hun producties en de updates daarvan automatisch aan. Googles zoekindex is hierdoor constant op de hoogte van de actuele stand van zaken in internationaal podcastland.

Foto: oinonio (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond