Deel dit artikel
-

Vijftig miljoen groeigeld voor SoundCloud

Het Duitse SoundCloud wil voor audio doen wat YouTube voor video deed. De gerenommeerde investeerder Kleiner Perkins geeft een financiële kickstart met een investering van vijftig miljoen dollar.

SoundCloud bevestigt dat het een nieuwe financieringsronde heeft doorlopen, maar zegt niets over de omvang van het bedrag dat het daarmee aantrekt. Kleiner Perkins Caufield & Byers is de ‘hoofdaannemer’ in deze ronde, GGV Capital investeert mee in de slipstream.

Volgens weblog Techcrunch gaat het om een bedrag van vijftig miljoen dollar tegen een kwart van de aandelen. Dat geld zal worden gebruikt om de internationale expansie, voornamelijk naar Amerika, te versnellen.

In de twee eerdere financieringsronden haalde het bedrijf 12,5 miljoen dollar op.

Met de toetreding van Kleiner Perkins krijgt het Duitse bedrijf een gewaardeerd internetspecialist in de raad van commissarissen: Mary Meeker.

SoundCloud is in 2007 opgericht en biedt gebruikers via vast en mobiel internet om geluidsbestanden te uploaden, publiceren en delen. Het doet vrijwel exact hetzelfde als YouTube, maar dan zonder video en zoekfunctie. De dienst is gratis te gebruiken, maar hoe intensiever het gewenste gebruik hoe hoger de prijs een abonnement dat dat toestaat.

De muziekdienst noteerde in juni 2011 zijn vijfmiljoenste geregistreerde gebruiker.

De oprichters van Soundcloud hebben sinds kort een belang in het ‘Nederlandse bedrijf’ Gidsy.

SoundCloud: The Tour from SoundCloud on Vimeo.

Foto: Miguel Elescano (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Layla

Belangrijk verschil is dat je bij Soundcloud vaak de muziek kunt downloaden en bij Youtube niet. Ook krijg je (nog?) geen reclame bij Soundcloud.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond