Deel dit artikel
-

Vijftigplussers meer bewust van onveilig internet

Vijftigplussers ervaren het internet als onveiliger dan vijf jaar geleden, maar zijn ook beter op de hoogte van de risico’s. Dat is de conclusie van een onderzoek Online veiligheid en privacy 2018 van Startpagina.nl.

Hoewel 56 procent van de ondervraagde senioren het internet in zijn algemeen als onveiliger ervaart dan vijf jaar geleden, lijken de zorgen om persoonlijk slachtoffer te worden van een hack of identiteitsfraude afgenomen ten opzichte van een jaar geleden. Zo is 39 procent van de senioren nu (zeer) bezorgd over phishing, minder dan de 46 procent in 2017.

Ouderen zijn vooral bedacht op ransomware. Bijna de helft (49 procent) geeft aan hier ‘bezorgd’ of ‘zeer bezorgd” over te zijn. Maar ook deze zorgen lijken afgenomen, in 2017 maakte 53 procent zich veel zorgen over ransomware.

Wat veiligheid betreft laten ouderen zich vooral voorlichten door consumentenorganisaties als de Consumentenbond, maar ook kranten of magazines.

Vijftigplussers zijn positief over de aangescherpte Europese privacywetgeving (AVG) die per 1 mei ingaat. Meer dan de helft (54 procent) is blij met de nieuwe wet en denkt dat dit misbruik van persoonsgegevens gaat tegenhouden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond