Deel dit artikel
-

Vinted: ‘Klaar voor beursgang’

Technisch gezien is Vinted klaar voor een beursgang, maar de tijd om dat ook daadwerkelijk te doen is nog niet rijp.

Dat zegt de Nederlandse CEO van de kledingmarktplaats Thomas Plantenga in een interview met de techuitgave Sifted.

Operationeel staan de seinen op groen, maar het heilige moeten om snel mogelijk naar de beurs te gaan is er niet. Het sentiment op de beurzen zit niet echt mee en het zou Plantenga praktisch gezien niet veel extra’s opleveren.

De topman is niet bezig met winstmaximalisatie, want hij bouwt een duurzame organisatie voor de lange termijn. Daarom staan er ook 150 vacatures open: een investering in verdere groei.

In de afgelopen jaren staken tien externe investeerders in zeven rondes zo’n 525 miljoen euro in Vinted uit Litouwen. Onder hen: Accel, Lightspeed, EQT, Burda Principal en Insight Partners. Aan de CEO de taak hen te bewegen langer te blijven zitten en nog niet te verkopen.

De duurzaamheidsstrategie is ook leidend bij Adevinta, aan ander marktplaatsbedrijf in Europa. Marktplaats.nl is daar onderdeel van en ook dat voert sinds kort een actief beleid om zijn duurzame kant actiever te ventileren.

*) Foto door Hugo Clément, op Unsplash

Deel dit bericht

2 Reacties

Wouter

Qua organisatie/product valt er eerst nog heeeeeeeeeeel erg veel te verbeteren. Echt veel laaghangend fruit was al jaren ongemoeid word gelaten ten faveure van marktaandeel/omzetgroei.

Wessel

Interessant om te lezen! Ook dat Lightspeed er tussen staat. Die zijn de laatste jaren wel goed bezig met investeren in hun platform en nu dus ook in andere bedrijven. Wij gebruiken Vinted bijna dagelijks en vindt het echt een top platform!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond