Deel dit artikel
-

Vinted koopt Nederlandse concurrent United Wardrobe

De Europees werkende marktplaats voor tweedehands kleding Vinted kondigt vandaag de overname van zijn Nederlandse concurrent United Wardrobe aan.

Met de overname, waarover geen financiële details bekend zijn gemaakt, verzekert Vinted uit Vilnius zich in een klap van het marktleiderschap in Nederland.

Het bedrijf uit Litouwen begint direct met de migratie van de vier miljoen geregistreerde leden van United Wardrobe. Die naam zal spoedig van het toneel verdwijnen. De verkopers die meegaan, zullen geen tien procent verkoopcommissie meer hoeven te betalen. Bij Vinted betaalt de koper.

Vinted heeft momenteel dertig miljoen geregistreerde leden in alle elf markten, inclusief meer dan een miljoen in Nederland, een miljoen in België en 12,5 miljoen in Frankrijk.

De Nederlandse CEO van de kopende partij Thomas Plantenga (foto, links) licht aan Emerce toe: “We zagen hoe sterk United Wardrobe was. Na jaar te hebben geconcurreerd hebben we afgesproken en heb ik een voorstel tot een deal gedaan. CEO Sjuul Berden, COO Maud Behaghel en CTO Thijs Slijkhuis nemen een leidende
rol aan en zullen zich focussen op het versnellen van de uitbreiding naar nieuwe markten.”

Een belangrijke reden voor de overname is het dertig koppen tellende team. Plantenga: “Het is lastig goede mensen te vinden. Naarmate je harder groeit, heb je meer mensen nodig. Met hen kunnen we de expansie versnellen. Dat doe we semi-onafhankelijk, iets waar we veel van willen leren.”

Dat laatste is een noviteit voor het bedrijf met vijfhonderd man in Vilnius, Berlijn en Praag. “Het team van United Wardrode is klein en kan daarom snel bewegen. Binnen de grote kaders van ons bedrijf krijgen zij de vrijheid om onafhankelijk te blijven opereren. Het is voor het eerst dat een team zo vrij mag zijn en suggesties aan ons kan doen.”

Vinted hoopt bijvoorbeeld te leren hoe ze influencermarketing kan toepassen. “Dat doen wij nog niet.”

United Wardrobe is in 2013 opgericht en trok eind 2017 een miljoen euro venture capital aan van Peak Capital. Ook verkoopt een aantal angel investors zijn aandelen.

Vinted is sinds augustus 2019 actief in Nederland. Het bedrijf van CEO Plantenga haalde in november 2019 128 miljoen euro venture capital op.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Vreemd die populariteit. Sites zijn echt een aanfluiting vergeleken bij Etsy en asos marketplace, zeker vanuit perspectief koper. Bij Vinted is het net alsof je door bak instagram selfies aan het zoeken bent. Gekmakend. Vooral veel moderne troep ook, de suggestie die naam wekt van vintage is ongepast.

Karien

Tja Bert, het is als goud zoeken…andere tak van sport 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond