Deel dit artikel
-

Vinted en Rebelle verenigen zich voor tweedehands fashion-ervaring

Anderhalf jaar na de overname kondigt Vinted, de online marktplaats voor tweedehands mode, de samenvoeging aan met Rebelle, de marktplaats voor tweedehands luxemode. De gezamenlijke stap brengt het tweedehands aanbod van beide platforms samen in één marktplaats onder het Vinted-merk.

Vanaf 19 februari worden Rebelle-gebruikers uitgenodigd voor een ‘gemakkelijk, veilig en moeiteloos migratieproces’. Ze hebben de mogelijkheid om hun advertenties, merk- en maatvoorkeuren en wishlist-items over te zetten naar een Vinted-omgeving.

Door lid te worden van de grotere Vinted gemeenschap, kunnen leden miljoenen tweedehands artikelen ontdekken in meer categorieën, waaronder kinderen, home, entertainment en huisdieren. Op Vinted kunnen verkopers uit Nederland hun designeritems gratis aanbieden en verkopen. In Nederland heeft Vinted 4,5 miljoen gebruikers.

Rebelle-oprichter en voormalig CEO Cécile Wickmann is al in een nieuwe rol gestapt als ‘Senior Director Luxury’, die de bedrijfsstrategie voor tweedehands luxemode bij Vinted aanstuurt.

‘De sluiting van Rebelle is niet het einde van onze 10 jaar durende reis – het is een nieuw begin. Met hetzelfde enthousiasme en dezelfde toewijding voor luxe tweedehands mode als Rebelle, beginnen we nu aan een spannend nieuw avontuur bij Vinted,’ legt Wickmann uit.

Deel dit bericht

3 Reacties

Wouter

Vinted groeit en groeit maar de gebruikerservaring is uitzonderlijk waardeloos. Alles word gemodereerd door algoritmes, oh wee als je ooit eens contact wil met een persoon, dan moet je echt gewoon in persoon naar Frankrijk. Echt buitengewoon slappe hap wat dat betreft, en dan gaan ze zich nu op meer dure items erbij richten, dat word echt een hemel voor oplichters, van verkopers die namaak producten verkopen tot kopers die met valse claims heel gemakkelijk geld terug krijgen.

Grutje

En hoe zit het met kleine zelfstandige ondernemers? Zij zijn namelijk in Nederland niet welkom op het Vinted platform. Zelfde verhaal als met de overname toen met United Wardrobe in 2020, waar alleen particuliere verkopers werden toegelaten. Kleine ondernemers worden op deze manier uitgeschakeld van grote platforms en dat vind ik best zorgelijk voor de toekomst.

Remco Olsthoorn

…uiterst onvriendelijke club, dat Vinted. Meld me aan om wat oude schoenen van mij te verkopen, en wordt vervolgens beticht van nep. Moet foto’s maken van de binnenkant van schoenen, met een hand geschreven papiertje ernaast met mijn username, en de datum van vandaag, zelfs nog de oude bon opgezocht van een schoen, en zelfs dan ben ik iemand die klaarblijkelijk nep verkoopt en wordt ik vervolgens met allerlei onvriendelijke verwensingen geconfronteerd en uiteindelijk geblokkeerd. Wat een hoax dat Vinted! Het is met alle bedrijven hetzelfde, worden ze te groot dan is de consument niet meer het belangrijkste, maar het vullen van de eigen kas. Zorgelijk dat zo een club alleenrecht heeft op deze markt. EU zou hier eens een anti-trust onderzoek naar moeten doen, ipv alleen Microsoft en Meta etc…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond