Deel dit artikel
-

Vip Response (bitcoinadvertenties) heeft dubieus spamverleden

Vip Response, het Utrechtse bedrijf dat in verband is gebracht met misleidende bitcoinadvertenties, blijkt al jaren betrokken bij de verspreiding van spam.

Blogger Pedro De Bruyckere beschreef in 2016 zijn persoonlijke strijd tegen het bedrijf nadat hij maar niet van spammail afkwam. ‘Groot was mijn verbazing dat alle domeinen van een en het zelfde bedrijf kwamen, vipresponse.nl. Domeinnamen zoals groendatapunt.eu, aanbiedingpermail.eu, actiesvanvandaag.be bleken steeds recent aangekocht te zijn door hetzelfde bedrijf. Door steeds nieuwe domeinnamen aan te kopen, omzeilen ze spamfilters.’

Het aantal klachten werd zo groot dat het bedrijf het adres info@dailymailz.nl in het leven riep als een soort Spam mij niet-register.

Het bedrijf dook enkele jaren geleden ook al eens op bij de plaag van nepvouchers, waarvoor bedrijven als Albert Heijn waarschuwden. Vaak ging het om misleidende lokkertjes voor betaalde sms-berichten. Voor die acties werd onder meer het domein jegrotekans.nl opgetuigd.

Bij enkele van de spamcampagnes – bijvoorbeeld die voor Ultrabright Whitening Pen of Nespresso – verschool Vip Response zich maar al te graag achter een adres in Barcelona.

Ook heeft het bedrijf banden met de gamingindustrie op Malta. Daar zijn vaak bedrijven gevestigd die zich weinig aantrekken van de regelgeving van sommige landen.

In een Facebook groep voor affiliates werd nog in maart gewaarschuwd voor fake aanmeldingen. ‘VIP Response sent us 98% fake sign-ups for 25 days. All customers charged back (likely stolen CCs). VIP Response: “Not our fault”‘

De naam van Vip Response dook een dezer dagen op bij onderzoek van Brandplus Plus naar affiliates die betrokken zijn bij zwendeladvertenties voor bitcoinbeleggingen.

Gijs Liekens van Vip Response geeft tegenover de Volkskrant toe in andere landen dit soort campagnes te draaien. Verder erkent hij dat Vip Response in het verleden ook in Nederland heeft meegedaan met de zwendeladvertenties. Maar zonder BN’ers. Uit Telegram gesprekken waaruit Brandpunt Plus citeert blijkt het tegendeel.

Bedrijven als Vip Response maken zich schuldig aan cloaking. Daarbij wordt de werkelijke landingspagina bij de aanmelding van de advertentie verhuld. Facebook beloofde in 2017 een grootschalige aanpak van cloaking, maar is daar niet echt in geslaagd.

Foto Google Streetview

Deel dit bericht

13 Reacties

Wouter

Opmerkelijk dat de ACM niet dit soort bedrijven bevel tot liquidatie + vervolging lastig valt. Dit soort evident rotte appels kunnen gewoon blijven bestaan met hun strafbare handelen en niemand die ze een strobreed in te weg ligt.

Jan

Ze trekken bij Vipresponse gelijk de gordijnen dicht, de website staat inmiddels op zwart. Ik denk dat de medewerkers het ook niet meer zo fijn vinden om op de Teampagina met naam en foto te staan. Fraaie vertoning weer.

John

Ian Trip en zn makkertjes, was een kwestie van tijd voordat zo’n shady bedrijfje tegen de lamp liep..

Pieter

Ian de man van de grote praatjes. De grootste idioot die er bestaat op deze planeet. Staat er o.a. bekend om, mensen niet uit te betalen (affiliates) of ze aan het lijntje te houden. Ik hoop dat je zaakje snel wordt opgedoekt.

Berry

Wat een boeven, Ian en Gijs, vele mensen gedupeerd en nog steeds vrij om ongestoord door te gaan…. Hoop dat de ACM jullie net zo gaan aanpakken als die datingsites! …. Jullie zijn een schande voor de affiliate-industrie

John

Daar betaalden die gasten altijd die grote flessen champagne van. Van niet uitbetaalde commissies…. dieptriest

Adriaan

Komt niet als een verrassing. Zijn de boeven onder de Nederlandse affiliates. Ian Trip en Gijs Liekens, op feestjes altijd te vinden met de grootste magnum flessen champagne en wodka maar ondertussen tienduizenden euro’s aan onbetaalde facturen.

Dailymailz en allerlei andere aanverwante namen en anonieme schuildomeinen komen allemaal bij VIP Response vandaan voor het versturen van spam. En nu ook nog deze Facebook oplichting erbij.

Hoe lang kan dit ongestraft door blijven gaan? Er moet toch door de ACM een keer een voorbeeld gesteld gaan worden dat dit niet langer getolereerd wordt.

Jean Pierre

Waar komt ongewenste SMS vandaan?

Check dit: HUUUUUUUGE Volumes SMS data for sale in UK and AU. 11.8 MLN UK
https://mymediads.com/profiles/3127

Simon

Stolen credit cards, consumer fraud it keeps going with these assholes

Arie

Journalisten van Brandpunt+ ontdekten dat het Utrechtse bedrijf VIP-Response betrokken is bij de plaatsing van de nepadvertenties. Op het afgesloten deel van hun website staat een lijst met affiliates. Eén ervan biedt Bitcoin Evolution aan, gericht op Italië. In de broncode van de website Bitcoin Evolution ontdekte Brandpunt+ een digitale vingerafdruk die we ook vinden bij Bitcoin Revolution, een Nederlandstalige website waardoor Nederlanders naar onder meer Investous gelinkt worden. En deze vingerafdruk staat óók op de valse Jort Kelder-advertentie.

Jan

Ik ken Ian niet persoonlijk maar hij komt wel heel attent en geïnteresseerd over.

https://youtu.be/fOJIo4vi5I8?t=1105

Olivier - VIP Response

Is dit bedrijf nog steeds niet opgedoekt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond