Deel dit artikel
-

Virtual Affairs wordt onderdeel We are you

Virtual Affairs wordt een zusterbedrijf van Colours, Mangrove en Redhotminute en daarmee onderdeel van het bureaunetwerk We are you.

Dat hebben managing partners Robin Peters en Erik Lamers van Virtual Affairs uit Amsterdam gisterenmiddag samen met CEO Jorg Verweij van We are you. bekendgemaakt. Op het oog niet een vanzelfsprekende combinatie, want de Amsterdammers verkopen internationaal websoftware aan financiële instanties. Maar volgens Verweij is het tekenend voor de ambitie.
v
“We voeren sinds een jaar een buy & build-strategie met de focus op techniek. Digitaal is enorm belangrijk in de directiekamers en wij streven naar een bepaalde omvang om daar aan tafel te komen. Met de overname van Virtual Affairs treden we toe tot de vooruitstrevende financiële sector waar we niet actief waren. Beiden werken we met Sitecore.”

Met de overname wordt voorgesorteerd op internationale aspiraties. Daar hebben Verweij en zijn collega-directieleden geen enorme haast mee, maar geografische expansie staat wel op de routekaart. “De eerste stappen worden gezet vanuit onze specialismen.”

Over de overnamesom doen de partijen geen mededelingen. De groepsomzet van We are you. komt eind 2018 volgens Verweij naar verwachting uit rond 35 miljoen euro. Dat is organisch tien à vijftien procent meer dan in 2017.

Virtual Affairs brengt 110 medewerkers mee. Als geheel telt de groep nu rond de 350 medewerkers verdeeld over de meerdere locaties Den Bosch (Colours), Tuil (Redhotminute), Rotterdam (Mangrove) en Amsterdam en Sofia (Virtual Affairs) en Minsk, Melbourne en Porto.

Robin Peters: “Vorig voorjaar zijn we met aandeelhouder Holland Venture gaan nadenken over onze toekomst. Buy & build was een optie maar ook een strategische overname door een grotere partij.” Erik Lamers: “Uiteindelijk kozen we daar niet voor, om zelf te blijven ondernemen en niet onze identiteit te verliezen in een groter geheel. Er zijn veel partijen langs geweest. We are you. past qua cultuur bij ons en we hebben als werkgever ook meer te bieden. Bovendien, ook belangrijk voor ons, als bedrijvengroep van 350 man staan we steviger naar grotere klanten.”

Peters: “Samen zijn we groter en sterker en als Virtual Affairs kunnen we in de groep blijven groeien en zusterbedrijven internationaal helpen.”

Komend jaar zal We are you. als merk sterker worden geladen ten koste van de dochterlabels naar voren worden geschoven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond