Deel dit artikel
-

Virtuele telefoon biedt toegang tot multimedia

Wizzl heeft een virtuele telefoon aangekondigd die anders is dan alle reeds bestaande belsoftware. De virtuele alles-in-één telefoon geeft gebruikers direct toegang tot live televisie, internetradio en de meest populaire webgames. Ook eigen foto’s, muziek en video’s zijn binnen handbereik.

Wizzl – geen relatie met de gelijknamige franchise winkelformule – heeft ruim drie jaar aan de ontwikkeling van de gratis communicatiesoftware voor Windows gewerkt. Gebruikers ('Wizzlers')  kunnen gratis met bellen en videobellen via internet en vanaf slechts 1,5 eurocent per minuut lokaal en internationaal kunnen bellen naar vaste en mobiele nummers.

Het bedrijf uit Voorschoten hanteert voor het uitbellen naar meer dan vijftig populaire internationale bestemmingen één vast tarief van 1,5 eurocent per minuut en met Wizzl kan men naar meer dan 70 internationale bestemmingen bellen die niet bereikbaar zijn via de belsoftware van anderen. Bovendien maakt Wizzl – in tegenstelling tot andere online VoIP-aanbieders zoals Skype – geen gebruik van super nodes (communicatieservers). Wizzl maakt geen oneigenlijk gebruik van de processorcapaciteit en bandbreedte om anderen te laten communiceren.

Op 23 november vindt de officiële lancering plaats van de bètaversie voor gebruik op desktop pc's en notebooks tijdens de GamePlay, het grootste game event van de Benelux. Gameplay – waarvan Wizzl de hoofdsponsor is – wordt gehouden op 23 tot en met 25 november 2007 in de Jaarbeurs Utrecht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond