Deel dit artikel
-

Virusexperts: Flash-banner wordt gevaarlijk

De verspreiding van malware via advertenties oftewel malvertising neemt een hoge vlucht, zo waarschuwt beveiligingsbedrijf Bromium. De Flash-banner is echter het gevaarlijkst.

Al langere tijd raken pc’s besmet via advertenties die kwaadaardige code bevatten. Meestal maakt die code gebruik of liever gezegd misbruik van bekende beveiligingslekken in browsers en plug-ins.

Beveiligingsbedrijven als Bromium waarschuwen (pdf) nu met name voor Flash-banners. Flash is populair omdat het op minstens een miljard desktop pc’s is geïnstalleerd. Vaak maken criminelen gebruik van zogenoemde Flash-redirects om gebruikers naar malicieuze sites te delegeren.

Experts verwachten dat criminelen straks niet meer zijn aangewezen op bestaande lekken, maar dat een complete ‘exploitkit’ aan kwaadaardige banners wordt toegevoegd. Virusscanners zullen die moeilijk op het spoor komen. Volgens de onderzoekers zal er dan ook veel meer aandacht moeten worden besteed aan detectie van deze exploits.

Deel dit bericht

3 Reacties

prof. Zonnebloem

ik gebruik al tijden AdBlocker/AdBlockPlus om vervelende banners te killen, dit maakt de kans op virussen ook een stuk kleiner.

Z.Eur

Adblocker is verre van perfect, het helpt enkel de reclame via de gootste/bekende partijen om zeep.
Zodra er maar een advertentie van een onbekend domain komt wordt het niet geblokkeerd.
De malware makers weten dat ook en je ziet nu dat steeds meer malware verschijnt via partijen waar je nog nooit van had gehoord.
Adblocker pretendeert wel een super advertentiekiller te zijn maar zodra je onder de motorkap kijkt dan lijken dat meer marketingpraatjes te zijn dan dat het een technisch hoogstandje is.

Waldorf

@Z.Eur: mss dan toch maar cookies accepteren, want dan wordt je alleen nog maar achtervolgd door banners van websites die je zelf hebt bezocht en hebben de zgn virusbanners geen kans meer in de bannerbiedsystemen om op jouw te targeten 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond