Deel dit artikel
-

Visa belooft Europese fintech start-ups beter te ondersteunen

De Europese tak van Visa wil start-ups beter ondersteunen en vaker met ze samenwerken. Dat kondigde CEO Charlotte Hogg aan op Money2020, het fintech-evenement dat deze dagen in de Amsterdamse Rai wordt georganiseerd.

De eerste concrete stap die het bedrijf zet om tot een betere samenwerking te komen is de lancering van een investeringsfonds van honderd miljoen dollar – ongeveer 85 miljoen euro.

De aandacht zal in eerste instantie uitgaan naar zogenoemde early stage start-ups die zich in Europa bezighouden met het onzichtbaar maken van de betaling, licht Hogg de stap toe. In andere woorden: jonge bedrijven die door middel van financiële technologie de betaling of online checkout zodanig verbeteren dat consumenten niet eens meer moeite hoeven te doen om af te rekenen.

Een andere belofte die de CEO doet is om beter samen te werken met start-ups. Vanaf volgende maand komt er daarom een ‘fintech fast track’. Dit programma biedt jonge bedrijven de garantie dat ze binnen vier weken hun eigen product kunnen aansluiten op Visa’s oplossingen. Zo kunnen start-ups bijvoorbeeld gemakkelijker betaalkaarten uitgeven van het bedrijf. Hogg gaf toe dat dit in het verleden veel te lang duurde voor bedrijven die snel willen innoveren. “We waren niet altijd de makkelijkste om mee samen te werken”, zei ze hierover.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond