Deel dit artikel
-

Visma koopt Mijnwebwinkel

Softwarebedrijf Visma neemt Mijnwebwinkel over om zich een positie te verwerven in de e-commercebranche in Nederland en België.

De partijen maakten de overname zojuist bekend zonder nadere financiële details te verstreken.

Het is zeker de zestiende overname die Visma in 2021 doet. Het bedrijf is druk bezig een diverse waaier met clouddiensten op- en uit te bouwen. Het is bekend van diensten rondom boekhouding, groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, crm en accountancy. E-commerce slechts zijdelings.

Visma ziet Mijnwebwinkel als een goede combinatie vormt met zijn boekhoud- en de voorraadbeheersoftware Brincr. Hiermee kunnen kleine ondernemers profiteren van een compleet gebruiksvriendelijk en laagdrempelig e- commerceplatform inclusief boekhouding en voorraadbeheer. Daarnaast krijgen de Noren met het laagdrempelige e-commercepakket er een nieuw uithangbord bij.

Voor Mijnwebwinkel, opgericht in 2005, blijft ongewijzigd onder eigen naam en als aparte organisatie actief in Nederland, België en Frankrijk. Meer dan veertigduizend webwinkels draaien op de gehoste e-commerceomgeving. Het platform verwerkt dagelijks duizenden orders die goed zijn voor zo’n 300 miljoen euro omzet per jaar. Er werkt 35 man.

Visma realiseerde in het derde kwartaal van 2021 (Pdf) met 1,1 miljoen klanten een omzet van 505 miljoen euro (+18%) en boekte een nettowinst van 37 miljoen euro (+%48). Het bedrijf wordt gewaardeerd op zestien miljard euro.

Foto: Luca Sartoni (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond