Deel dit artikel
-

Vistaprint koopt Drukwerkdeal.nl

Het beursgenoteerde Vistaprint neemt voor een bedrag van 24 miljoen euro People & Print uit Deventer over, het bedrijf achter Drukwerkdeal.nl.

Dat maakten de partijen zojuist bekend. De overnamesom wordt betaald als combinatie van cash en aandelen via een earnout. Vistaprint uit Venlo betaalt twintig miljoen in contanten en vier miljoen euro in aandelen.

People & Print behaalde in 2013 een omzet van zo’n 34 miljoen euro, een toename van twintig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat kwam in dat jaar uit op drie miljoen, zo laten cijfers bij de Amerikaanse beurstoezichthouder zien.

Vistaprint en Drukwerkdeal zijn beiden online drukwerkleveranciers. Het aanbod van Drukwerkdeal.nl wordt in die mate als specialistisch en onderscheidend beschouwd dat Vistaprint het bedrijf koopt om zijn eigen portfolio aan te vullen.

Directeur Marco Aarnink reageert tegenover Emerce: “Zij zitten vooral in de microbusiness en de consumentenmarkt. Wij in het MKB en de resellermarkt. Beiden bedienen we een andere doelgroep en dus vullen we elkaar aan.”

“Wat hen vooral aansprak, is het feit dat we veel trouwe klanten hebben en in staat zijn hen op een hoog niveau constant persoonlijk te bedienen. Dat wil Vistaprint van ons leren. Daar staat tegenover dat zijn heel efficiënt kunnen produceren en internationaal een groot bereik hebben.”

Aarnink verwoordt daarmee de internationale ambities van zijn bedrijf. “Service staan erg hoog in het vaandel en we gaan pas naar een volgende markt als zeker is dat de laatst geopende land heel goed draait.”

De activiteiten en merken Drukwerkdeal en Printdeal van People & Print blijven los van die van Vistaprint functioneren. Ze vormen als het ware het b2b-gezicht van Vistaprint.

Deel dit bericht

5 Reacties

Samir

Ik hoop maar dat Drukwerkdeal gewoon hetzelfde blijft. Ik ben al sinds de oprichting klant bij Drukwerkdeal en Vistaprint is het laatste bedrijf waar ik iets zou bestellen.

Leonard Wolters

Bewijst tevens dat de printwereld nog niet helemaal kaduk is.
Mooie deal hoor, 20M cash en 4 stock. Well done.

C. Valli

Dit is zo jammer, Drukwerkdeal had een super tactiek. Eerst de goedkoopste, daarna de grootste. Persoonlijk verwacht ik dat er mensen uit zullen gaan bij Drukwerkdeal. Vistaprint heeft 60 drukpersen die 24/7 draaiden, deze worden automatisch bediend en er zit 1 of 2 personen bij om toe te kijken. Bij drukwerkdeal word welke drukpers persoonlijk behandeld.

In kwaliteit is er ook veel verschil, drukwerkdeal levert kwaliteit drukerk. Vistaprint levert drama drukwerk voor mensen die niet beter weten.

Arne

Ja jammer. Drukwerkdeal was goed bezig qua marketing etc. Vistaprint is een lelijke schreeuwer waar ik ook nooit iets meer zal bestellen.

Adrianne

Zelfs wanneer we nu kijken, ruim 2 jaar na overname, laat Drukwerkdeal nog steeds zien de goedkoopste prijs te leveren. Althans op het gebied van de meeste producten. Kwaliteit schijnt volgens trustpilot ook naar verwachting te zijn. Ik ben benieuwd wat de mensen nu vinden van Drukwerkdeal of dat men leveringen kan vergelijken met 2014.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond