Deel dit artikel
-

VK krijgt luchtsnelweg voor drones

Het Verenigd Koninkrijk krijgt misschien wel de grootste geautomatiseerde drone-snelweg ter wereld. Het project verbindt diverse dorpen en steden, waaronder Cambridge en Rugby.

Andere projecten zijn drones die post bezorgen op de Scilly-eilanden en medicijnen in heel Schotland.

Het project Skyway wil het luchtruim boven Reading, Oxford, Milton Keynes, Cambridge, Coventry en Rugby medio 2024 met elkaar verbinden en ontvangt hiervoor meer dan 12 miljoen pond.

Men maakt gebruik van sensoren op de grond die langs de snelweg zijn geïnstalleerd en die een realtime beeld geven van waar drones zich in het luchtruim bevinden.

De projecten vallen onder een financieringspakket van 273 miljoen pond voor de lucht- en ruimtevaartsector dat maandag werd onthuld door Kwasi Kwarteng, staatssecretaris voor Bedrijfsleven, Energie en Industriële Strategie, tijdens de Farnborough International Airshow, de eerste sinds 2019.

Dave Pankhurst, directeur drones bij BT, vertelde de BBC dat Skyway vooral gaat over het opschalen van proeven die al in het Verenigd Koninkrijk hebben plaatsgevonden. BT is een van de partners die betrokken zijn bij de samenwerking.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond