Deel dit artikel
-

‘Vlaaieractie’ bij telecomreus DELTA Fiber

Geen flyeractie maar een vlaaieractie vandaag bij telecomreus DELTA Fiber in Schiedam. Werknemers delen op Internationale Taartdag de typisch Limburgse lekkernij uit aan hun collega’s en vragen hen achter de eisen te gaan staan voor een goede cao met dito loonsverhoging.

FNV Zakelijke Dienstverlening heeft inmiddels drie rondes onderhandeld met de werkgevers over een nieuwe cao, maar de eisen liggen nog een flink eind uit elkaar.

De FNV eist namens de werknemers een cao voor een jaar (per 1 januari 2024) waarin de salarissen omhooggaan met 8,5 procent. Ook wil de vakbond dat de lonen vanaf januari volgend jaar meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie).

Het bod van de werkgevers staat in schril contrast met de eisen van de werknemers: 3 procent loonsverhoging met een bodem van 100 euro. En dat pas vanaf 1 mei. Te weinig en ook veel te laat, vindt de FNV.

DELTA Fiber is één van de grootste telecombedrijven van Nederland, met zo’n 850 werknemers. Zij vallen onder de cao Breedband en Telecommunicatie. Deze bedrijfstak-cao geldt ook voor werknemers van Kabelnoord in Friesland.

DELTA was ooit een nutsbedrijf en heeft zijn wortels diep in de Zeeuwse klei. Het bedrijf is nu eigendom van de buitenlandse investeringsfondsen EQT (Zweden) en Stonepeak (Verenigde Staten).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond