Deel dit artikel
-

Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) gaat bezorgdrones testen

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) gaat de mogelijkheden van bezorgingen met drones bestuderen.  Samen met een aantal bedrijven wil men meer duidelijkheid verschaffen over de praktische toepassing van drones in de logistiek. Men gaat bekijken waar de technologie staat, welke toepassingen reeds bestaan en welke voorraad- en transportactiviteiten mogelijk zijn.

In een eerste fase worden de toepassingsmogelijkheden van drones verkend, zowel op buitenterreinen als binnen het magazijn. Binnen het magazijn kunnen drones mogelijk ook ingezet worden, bijvoorbeeld om te helpen bij de inventarissen. Waarschijnlijk zijn er nog andere taken die ze kunnen uitvoeren. Daarom worden ook ‘best practices’ in binnen- en buitenland bekeken.

Voor het testen heeft het VIL de KU Leuven onder de arm genomen, die met onder meer de VertiKUL al ervaring met drones heeft opgebouwd. Bij twee bedrijven wordt een praktijktest uitgevoerd. Daaruit moet blijken welke technologie nodig is om drones concreet in te schakelen en welke voordelen ze effectief kunnen opleveren voor de logistieke sector.

Deelnemende bedrijven die reeds hebben ingetekend op dit project zijn: Colruyt, DP World, G4S, H.Essers, ICO terminals, Nova & hesse-Noord Natie, Stevedoring, Sarens Group en Vervoer Verbessem.

De resultaten worden in december 2016 bekend gemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

francis van der Schoot

Kunt u mij op de hoogte houden van de voortgang/ tussenevaluaties van deze pilot?

francis.vanderschoot@sita.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond