Deel dit artikel
-

Vlaamse app moet proactief bevoorrading voorspellen en plannen

In het project AI4Cast gaat de Vlaamse logistieke organisatie VIL, in samenwerking met bedrijven als Sirris en Howest, aan de slag om een app te ontwikkelen die op basis van kunstmatige intelligentie een ketenbrede proactieve voorspelling en planning mogelijk maakt.

De toeleveringsketen wordt complexer, terwijl ‘just in time’ vandaag de norm is geworden. Onverwachte gebeurtenissen zorgen dan ook voor significante problemen bij meerdere bedrijven die betrokken zijn doorheen de logistieke keten.

Nu blijft een dergelijke planning meestal beperkt tot de eigen onderneming of een directe dienstverlener en wordt het probleem doorgeschoven naar de volgende schakel(s) in de keten.

Kunstmatige intelligentie maakt al een tijd zijn opmars in de bedrijfswereld. Ook in de logistieke sector. Voorbeelden zijn robotica, slimme pakhuizen en autonome voertuigen.

Tijdens het project zal een AI gebaseerde software applicatie ontwikkeld worden. Een zogeheten quick scan-tool zal bedrijven helpen bij het maken van de juiste technologie- en toepassingskeuze voor hun specifieke situatie.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond