Deel dit artikel
-

Vlaamse zenders voeren strijd op tegen videoplatform Bhaalu

Het Vlaamse videoplatform Bhaalu moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Medialaan (VTM, 2BE, Vitaya), SBS (Vier, Vijf) en VRT (Eén, Canvas) willen dat de startup rechten gaat betalen voor programma’s die Bhaalu-gebruikers mogen opnemen.

Bhaalu is een startup van de Belgische internet-entrepreneur Bart Van Coppenolle. Die is van plan om de dienst ook in Nederland en andere landen te introduceren. Van Coppenolle denkt dat zijn dienst legaal is omdat het in feite niets anders is dan de videorecorder. Het enige verschil is dat de programma’s worden bewaard in de cloud.

De omroepen denken daar anders over. Zij hadden vorig jaar al juridische stappen aangekondigd. Om te beginnen dienen ze een stakingsvordering in, die ervoor moet zorgen dat Bhaalu onmiddellijk stopt met Vlaamse zenders aan te bieden. Daarna volgt een procedure ‘ten gronde’, die moeten resulteren in een schadevergoeding. Ook is een procedure gepland bij de Vlaamse Regulator voor de Media.

Philip Vandormael van Right Brain zegt blij te zijn met deze rechtszaken, die volgens hem voor eens en voor altijd duidelijk moeten maken dat Bhaalu perfect legaal is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond