Deel dit artikel
-

Vlaanderen wil vaart maken met 5G

Vlaanderen wil haast maken met de invoering van het 5G-netwerk op het hele Vlaamse grondgebied. Dat hebben de Vlaamse coalitiepartijen afgesproken.

De introductie van supersnel mobiel internet in Vlaanderen is vertraagd door onenigheid tussen de federale regering en de deelstaten over de opbrengsten van de veiling van die radiofrequenties. Als gevolg daarvan zou de veiling waarschijnlijk niet eerder dan halverwege of eind 2020 kunnen plaatsvinden. Daardoor dreigt Vlaanderen achter te lopen bij andere Europese landen.

Philippe De Backer, de Belgische federale minister van Telecom, omschreef de impasse eerder als een ‘ordinaire centenkwestie’.

De toekomstige bevoegde minister – België heeft net een nieuwe regering – wil dat de telecombedrijven Proximus, Orange en Telenet hun krachten bundelen zodat ze samen met Fluvius, de Vlaamse netbeheerder voor elektriciteit, de infrastructuur voor heel Vlaanderen op poten kunnen zetten.

De Vlaamse regering wilde aanvankelijk een deel van het spectrum inruimen voor een vierde mobiele speler, maar stelt nu voor om de frequenties voor deze partij afzonderlijk te veilen en daarmee het proces te versnellen.

Foto PayPal

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond