Deel dit artikel
-

Vliegende start Nederlands-Aziatische startup Withlocals

Witlocals.com uit Eindhoven is zojuist officieel gelanceerd en hoewel nog maar weken oud al volop in de internationale belangstelling. Tienduizend thuisrestaurateurs meldden zich aan, zodat reizigers buiten de gebaande paden met locals kunnen eten, drinken en zich vermaken.

De site is zojuist gelanceerd, maar met de handrem erop. De belangstelling van thuisrestaurants in Azië is erg groot. De leiding van het bedrijf wil echter kwaliteit kunnen bieden op zijn marktplaats, dus voegt komende periode steeds meer particuliere, kleine ondernemers aan de site toe.

“Niemand kookt lekkerder dan je eigen moeder. Waarom zou je dan niet bij iemands anders moeder in het buitenland gaan eten?”, legde Marijn Maas het idee achter de site eerder uit aan Emerce. Maar behalve eten kunnen reizigers op Withlocals.com ook rondritten en activiteiten vinden om, tegen betaling, met lokale bevolking te ondernemen.

“Een geweldige ervaring die de lokale ondernemer zelf een goede prijs geeft”, aldus de site vandaag bij de lancering. Dat beeld is waar duizenden Aziatische particulieren en kleine ondernemers op afkomen. De Nederlandse site is al op verscheidene grote internationale online en gedrukte media geportreteerd. Zonder een euro aan reclame te hebben besteed, is er al een zeker volume organisch verkeer. En 42.000 Facebookvolgers.

Buitenlandse investeerders onderkennen dat de Nederlanders iets unieks in handen kunnen hebben en hebben zich al gemeld. Of en op welk moment de startup daarvan gebruik wil maken, is nog niet helder.

Foto: Lali Masriera (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

hans

eindeljk weer eens een echt vernieuwend concept in de travelbranche.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond