Deel dit artikel
-

Vliegtickets.nl en World Ticket Center fuseren

De vliegticketwinkels Vliegtickets.nl en WTC.nl gaan samen, waardoor een nieuw reisconcern ontstaat met een gezamenlijke omzet van 180 miljoen euro en 150 medewerkers.

De twee organisaties worden samengevoegd in de nieuwe holding Online Travel Organisation (Otravo). De afzonderlijke labels op de consumentenmarkt blijven wel bestaan.

De eerste vernieuwingen zullen zich op de achtergrond afspelen. Vliegtickets.nl en WTC.nl gaan over op een nieuw, gedeeld IT-systeem. Dat kan als een kostenbesparing worden gezien, maar het bedrijf legt het uit als een vernieuwingsslag om de klant beter te kunnen bedienen.

In een verklaring zeggen de bedrijven: “Vliegtickets.nl is al geruime tijd marktleider in Nederland in de verkoop van wereldwijde vliegtickets via Internet en breidde in 2011 haar activiteiten naar België uit. WTC.nl is ook al jaren erg succesvol in de online reiswereld met een breed aanbod aan reisproducten. WTC is een multichannel organisatie die naast vliegtickets ook sterk is in dynamicpackagingproducten, zoals zonvakanties, maatwerkreizen en stedentrips. Samen vullen de bedrijven elkaar op veel vlakken aan, waardoor er een compleet reisconcern met serieuze slagkracht ontstaat.“

Directeuren Bob Rus en Phillippe de Knijff blijven aan en krijgen beiden zitting in een directie die in totaal uit vijf man bestaat.

Foto: digicla (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Sanne

Zeer goed nieuws! tot nu toe zie ik er weinig verschil in!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond