Deel dit artikel
-

Vliegveld Groningen Airport Eelde wil testhub voor bezorgdrones worden

Vliegveld Groningen Airport Eelde wil koeriersbedrijven laten experimenteren met bezorgdrones. Dat vertelde Arnold Rossing van Drone Hub in Onderenemend, een gezamenlijk programma van RTV Drenthe, RTV Meppel en BOOM Pers.

Rossing is bezig met een kennis- en ontwikkelcentrum op het gebied van drones. Op het vliegveld moet straks getest kunnen worden met de op afstand bestuurbare vliegmachines.

In 2030 zal 40 procent van de vracht onbemand vliegen. Er moet dus flink geëxperimenteerd moeten worden op luchthavens, vindt Rossing. Vanouds is Eelde een echte testluchthaven.

Drone Hub gaat een vergunning aanvragen om te vliegen met drones op Groningen Airport Eelde. Niet alleen bezorgdrones. Ook drones voor inspectie van bossen of windmolens.

Betrokken partijen zijn onder meer het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, ROC Noorderpoort, Rabobank Assen en Noord-Drenthe, MKB Noord, UMCG Ambulancezorg, Linear Aviation en Luchtverkeersleiding Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Willem

Je zou denken dat je experimenten met drones beter op de Maasvlakte kan uitvoeren. Daar waait het lekker en je bent ver weg van vliegtuigen. Denk dat er eerst nog eens een studie gedaan moet worden naar de haalbaarheid en dus het realiteitsgehalte van deze ‘logistieke’ oplossingen. Vaak zijn het vooral van die Klupping types die hiermee komen. Die hebben allemaal een soort Google hoofden, maar het gaat vaak nergens over.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond