Deel dit artikel
-

VNU in zee met rss-aggregator Newsgator

VNU heeft een overeenkomst gesloten met Newsgator. Bedoeling is dat in zeven Europese landen, waaronder Nederland, rss-readers van Newsgator met voorgedefinieerde lokale VNU-content (zoals de rss-feeds van Emerce en Computable) aangeboden worden. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Dominique Busso, verantwoordelijk voor VNU Net Europa, is de overeenkomst met Newsgator belangrijk voor VNU Business Publications. “We zijn de eerste uitgever in Europa die erin is geslaagd in verschillende landen een lokale rss-reader aan te bieden met daarin content van een specifieke uitgever (VNU in dit geval, redactie). In de VS heeft CNet net een aggregator gelanceerd onder de naam Newsburst. Door deze overeenkomst te sluiten met Newsgator hopen we in ieder geval voorop te lopen op uitgeefgebied in Europa. Wij denken dat rss een steeds belangrijker kanaal wordt,” zo laat Busso in een telefonische reactie aan Emerce weten.

Het Amerikaanse Newsgator is goed gefinancierd en kan zowel webbased als in Microsoft Outlook gebruikt worden. De readers zullen beschikbaar worden gesteld aan lezers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, België en Spanje. Gebruikers kunnen naast de VNU-feeds ook onbeperkt andere feeds toevoegen. Newsgator is zeker niet de populairste rss-reader. Het moet felle concurrentie dulden van andere rss-readers zoals FeedReader en het onlangs door AskJeeves overgenomen Bloglines.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond