Deel dit artikel
-

VNU koopt Nationale Vacaturebank.nl

VNU Business Publications koopt de Nederlandse recruitmentsite NationaleVacaturebank.nl. Dat is vandaag bekend gemaakt. Financiële details worden niet vrijgegeven.


NationaleVacaturebank.nl publiceert meer dan 20.000 vacatures per maand en trekt daarmee 1,8 miljoen unieke bezoekers per maand. Haar belangrijkste concurrenten zijn Monsterboard en de sites van de dagbladen.

De recruitmentsite is eigendom van oprichter Jan-Peter Cruiming en telt 22 werknemers. NationaleVacaturebank.nl zal als zelfstandig bedrijf vanuit Groningen blijven opereren.

Deel dit bericht

17 Reacties

Richard Boogert

Hmmmmm… meestal loopt het slecht af als uitgevers zich ermee gaan bemoeien. Is er nog een banensite in Nederland die geen eigendom is van een uitgever?

Annemarie van Duijnhoven

Inderdaad! Gelukkig gaat Loopbaan.nl in januari '05 van start. Overigens ook onafhankelijk van werving & selectie bureaus, uitzendbureaus e.d.

Kees

Da's nou jammer. Nu gaan ze dat straks weer in een businessmodel gieten met dat Intermediair van ze; spciaal geschikt voor naieve recruiters en pz-ers met teveel poen…tja…zou ik als VNU ook doen…Jammer, en daar sluit ik me aan bij de vorige reactie, we weten hoe het met Kluwer en Jobnews is vergaan….

Marjolein

Nu na een paar maanden de rook is opgetrokken rondom deze overname, is hat aardig om te zien waar ze nu staan. Vooralsnog jokken ze nog gewoon verder en lijken ze de strijd te gaan verliezen!Zie bericht op Mediafact: http://www.mediafact.nl/comments.php?id=6820_0_1_0_C  Marjolein

Rob

Als ik dit artikel dat Marjolein noemt, goed lees, is er ook weinig meer over van de 18.000 waarmee Totaljobs de markt opging. Terwijl ze notabene gratis zijn. Dat belooft wat als ze wèl geld gaan vragen. Of gaat nu deze hele markt op de MegaJobs-tour: alle vacatures gratis?

Carla

Nou Rob, dan wordt je nu op je wenken bediend: kijk op de website van TJ en je ziet dat ze per nu betaald gaan: 99 eurootjes voor wat je elders gratis kunt krijgen. Sterke reclame trouwens van TJ; ik kreeg gisteren op kantoor een reclamefolder van ze binnen met als grote kop "Geef geen geld uit aan online recruitment"! Vandaag is dat kennelijk anders; zal wel de briljante strategie van de Britse bovenbazen zijn;-). Begint aardig op die 10 kleine negertjes te lijken zo, want in dat Totaljobs heb ik zo ook weinig fiducie meer.. P.S. Zou een leuke stunt zijn voor die jongens van Megajobs om nu met diezelfde reclameleus uit te pakken; zij schijnen toch echt nog gratis te blijven.

Jos

@Carla.Natuurlijk juich ik gratis toe maar ik heb op zowel Total-/ als Megajobs een 2-tal vacatures staan en tot nu toe (na 2 weken) nog slechte één reactie binnen. Op Vacaturebank.nl heb ik een betaalde vacature staan en daarop stromen de reactie binnen. Een goede domeinnaam scheelt toch wel wat dus.(voor de enkele azijnp*ss*rs onder de Emerce lezers: Nee, ik heb geen aandelen Vacaturebank) Jos

marleen

Beste Jos, Een goede domein naam scheelt veel. Hebben jullie al eens gehoord van of ervaringen met EenBaan.nl Is geloof ik een site van JobbingMall.

harry de koning

EenBaan is inderdaad van Jobbingmall. die worden in het arbeidsmarktwereldje toch een beetje als clown gezien. Ze hebben 1000-en initiatieven waarvan er geen één van de grond lijkt te komen.

Ronald

Zo lang het maar werkt Harry. Wij maken gebruik van JobbingMall en Een Baan.nl. Tot nu gerichte sollicitaties via hen.  Overigens wat zijn dan hun initatieven?

Eric Bremer

Lol; ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat hier een aantal mensen onder pseudoniem het hardst roept niet betrokken te zijn bij de sites die ze zo loven, maardat ze toch een reden hebben om hier niet met naam en emailadres 'op te treden'…. Maar goed, ik schaam me allesbehalve voor de site die ik prijs, hoor. MegaJobs dus, en ik kan zeer lovende verhalen ophangen over onze gebruiksvriendelijkheid (zeer!), bekendheid (groeit behoorlijk), aantal vacatures (meeste van Nederland) en de response (ik hoorde van klanten zeer enthousiaste reacties). Maar goed, wie gelooft mij, als ie weet dat ik van MegaJobs ben;-). Plaats een vacature op MegaJobs, gratis ja, en kijk wat er gebeurt. Meld mij welke vacature het is en ik zal de effectieve cijfers oplepelen over aantal opvragingen, doorzendingen, clickthroughs, etc. Oordeel zelf via http://www.megajobs.nl.

Daan

Nu op Megajobs: Losse plaatsing 1 vacature € 75.00, zeker geen verbazingwekkend laag tarief.

Stef Panhouwer

Megajobs adverteert ook flink op de radio. Zullen binnenkort wel willen cashen;-)Overigens is het rondom de Nationale Vavaturebank opvallend stil de laatste tijd. Geen radio en TV commercials meer. Ze staan wel in alle VNU titels. Waarschijnlijk gedwongen winkelnering.

Carol

Stef, grappig dat jij stelt dat MegaJobs binnenkort wel zal willen cashen. Ondanks je 😉 hoorde ik toevallig vandaag ook een gerucht, maar dan uit doorgaans 'welingelichte bron' , dat er al een overname van MegaJobs in voorbereiding zou zijn. Nu ken ik toevallig iemand bij MegaJobs, maar die be(z)weert bij hoog en bij laag dat daar niets van klopt (maar wat is zo'n ontkenning dan waard;-)).  Was het echt enkel een kwinkslag van jou, of is er -nu al- iets gaande rondom MJ. Lijkt mij wel erg vroeg, maar misschien past dat wel bij hun komeet-opkomst;-).

katootje

Dat het stil is rond NationaleVacaturebank.nl. Dan heb je zeker niet goed opgelet. Ze hebben bij verschillende films reclame gemaakt, radio spotjes gehad e.d. Wel blijven opletten voor je comentaar levert.

joep

Het is zeker stil, want ze zijn nu zelfs offline!

Charlotte

Jan-Peter Cruiming is er nu blijkbaar helemaal uitgestapt. Wordt er gesaneerd bij de Vacaturebank?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond