Deel dit artikel
-

VOD-dienst WappZapp stopt in januari

VOD-startup WappZapp houdt op te bestaan. De betaalde dienst die afgelopen zomer werd gestart, heeft te weinig abonnees opgeleverd. Dat waren er enkele duizenden.

‘Het is ons niet gelukt om na de introductie van WappZapp Plus voldoende gebruikers te laten betalen voor dit filmpakket om zelfstandig door te gaan’, schrijven Wienke Giezeman en Colin Ellis, oprichters van WappZapp op hun site. ‘Ook is het niet gelukt een nieuwe investering aan te trekken voor de nodige groei in deze sterk competitieve markt.’

WappZapp gaf tot afgelopen zomer een gratis app (iOS, Android) uit waarmee kijkers een persoonlijke tv-avond konden samenstellen uit de programma’s van bijvoorbeeld Uitzending Gemist, RTL XL, TED, YouTube en NU.nl. Daar kwam het betaalde filmpakket bij, maar dat moest wel concurreren met Netflix en andere filmdiensten.

Vorig jaar stopte SanomaVentures nog ‘enkele tonnen’ in het Nederlandse bedrijf.

Enkele werknemers zijn al bij SBS/Sanoma ondergebracht, maar met de WappZapp-technologie wordt verder niets meer gedaan, zegt Ellis tegen Emerce.

Alle lopende WappZapp-Plus abonnees kunnen nog tot 20 januari gebruikmaken van onze diensten. Lopende automatische incasso’s en proefperiodes zijn inmiddels per direct stopgezet.

Deel dit bericht

3 Reacties

mart

Aaaaaaaaand its gone

Paul van Lent

Jammer. Ondanks dat dit wellicht niet van de grond gekomen is zoals gepland, ben ik ook nog steeds van mening dat er zeker meer vrijheid moet komen voor tv-kijkend Nederland. Hoop dat Wienke en Colin niet bij de pakken gaan neerzitten en nieuwe dingen oppakken. Het zijn enthousiate en bevlogen ondernemers. Succes heren.

Th

Too little, too late.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond