Deel dit artikel
-

Vodafone lanceert Network Slicing voor zakelijke klanten

Vodafone introduceert naar eigen zeggen als eerste Nederlandse telecombedrijf Network Slicing. Network Slicing is een technologie die de beschikbaarheid van het publieke mobiele netwerk in meerdere ‘plakken’ verdeelt. Zakelijke klanten van Vodafone kunnen zo’n ‘slice’ aan capaciteit reserveren voor hun essentiële bedrijfsprocessen.

Uiteenlopende organisaties hebben volgens het bedrijf baat bij deze technologie, zoals hulpverleners in ambulances die onderweg contact moeten leggen met het ziekenhuis. Ook voor organisatoren van grote evenementen is het extreem belangrijk dat de beelden van de beveiligingscamera real-time binnenkomen.

De afgelopen tijd voerde VodafoneZiggo drie tests uit waarbij de slicing-technologie is toegepast. Zo liet het telecombedrijf tijdens een concert in Nijmegen zien hoe network slicing bijdraagt aan de veiligheid van bezoekers. De technologie maakte het mogelijk om live beelden van de camera direct te analyseren, waardoor de gemeente Nijmegen de toenemende verkeersstroom van automobilisten, fietsers en voetgangers tijdig kon omleiden en kon voorkomen dat er een oncontroleerbare drukte ontstond.

Ook tijdens het EK hockey en Pride Amsterdam experimenteerde Vodafone Business succesvol met deze techniek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond