Deel dit artikel
-

Vodafone Nederland lijdt onder concurrentie

Vodafone Nederland zag zijn operationele omzet in het afgelopen kwartaal licht dalen, met 2,2 procent, naar 425,9 miljoen euro als gevolg van concurrerende marktomstandigheden en lagere roaminginkomsten.

De daling van de omzet uit mobiele diensten is deels verzacht door een stijging van de omzet uit vaste en geïntegreerde telecomdiensten, zowel op de consumenten- als de zakelijke markt. De winst over het half jaar verdubbelde, van 63 miljoen naar 136 miljoen euro.

Het totale aantal mobiele aansluitingen daalde ook, met 2,7 procent, tot iets meer dan 5 miljoen, voornamelijk door een afname van het aantal prepaid-klanten.

Het aantal klanten van Vodafone Thuis (vaste televisie, internet en telefonie) bedraagt inmiddels bijna 123.000, een stijging van 103 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De totale omzet uit vaste telecomdiensten, zowel consumenten- en zakelijke markt, nam toe met 42,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op alleen de consumentenmarkt was deze stijging zelfs 85,5 procent.

Het totale dataverbruik steeg met 32,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond