Deel dit artikel
-

Vodafone Nederland met PayPal in mobiel betalen

Klanten van Vodafone kunnen vanaf vandaag contactloos gaan betalen met hun telefoon. Hiertoe heeft de operator een samenwerking gesloten met PayPal.

“Je kunt nu ook met je telefoon betalingen gaan verrichten in winkels, gewoon bij de terminal van contactloos betalen”, vertelt Geert Appeldoorn van Vodafone Nederland. Abonnees van de operator hebben wel de Wallet-app nodig en een account bij PayPal. Die twee moeten ze koppelen.

Ook is er een NFC-simkaart nodig. “Maar grote kans dat de klant er al een heeft, omdat we die sinds drie jaar standaard uitgeven.” Wallet draait enkel op Android.

De samenwerking tussen Vodafone en PayPal werd een jaar geleden al aangekondigd. Nu pas wordt de vertaalslag naar Nederland gemaakt. Volgens Appeldoorn heeft dat ermee te maken dat andere landen een cultuur van creditcards hebben. In Nederland moest een technische tussenstap worden ingericht, met VISA V-pay.

De Wallet-app is al langer in Nederland beschikbaar, maar veel aandacht besteedde de operator er tot dusver niet aan. Concrete download- en gebruiksgegevens wil Appeldoorn niet delen. “We hebben nog een slag te maken.” Daarom worden er binnenkort reclamecampagnes gehouden op blogs, in video, pr en Facebook worden abonnees verleid tot het downloaden van de betaal-app.

“We doet ook een proef met in- en uitchecken bij het openbaar vervoer. Dat wordt ook een van de onderscheidende diensten. Binnenkort maken we ook daarmee stappen naar de markt.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Voda

“Abonnees van de operator hebben wel de Wallet-app nodig en een account bij PayPal. Die twee moeten ze koppelen. Ook is er een NFC-simkaart nodig.”….
Verder moet het 06-nummer eindigen met een 9, heeft de klant een random reader nodig, mag hij geen en/of rekening hebben, moet hij op vakantie zijn geweest in Letland, en het geldt alleen voor iphones die draaien op windows mobile…

Kortom, geen enkele adoptiedrempel 😀

EVDP

@ Voda

LOL

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond