Deel dit artikel
-

Vodafone werkt aan verder verbeteren mobiele dekking langs spoor

Vodafone is een project gestart om de mobiele dekking langs het spoor verder te verbeteren. De komende drie jaar wordt door heel Nederland, in etappes, het mobiel bereik op een deel van de spoorwegtrajecten verbeterd.

Vodafone werkt de komende jaren op verschillende manieren aan het verder verbeteren van de dekking langs het spoor. Naast het bouwen van nieuwe zendmasten worden extra antennes geplaatst op bestaande antennelocaties. Ook optimaliseert Vodafone de instellingen van het netwerk verder. Dit heeft tot gevolg dat de antennes langs de spoorwegtrajecten nog beter en sneller met elkaar samenwerken.

Verspreid door heel Nederland wordt er in totaal aan 69 verschillende trajecten gewerkt. Hier zitten een aantal van de meest drukbezochte trajecten tussen, waaronder: Groningen-Zwolle, Amsterdam-Utrecht en Utrecht-Maastricht, maar ook een paar ‘rustigere trajecten’. Naast deze spoorlijnen richt Vodafone zich ook op het optimaliseren van de mobiele dekking in spoortunnels, waaronder de Schipholspoortunnel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond