Deel dit artikel
-

VodafoneZiggo diep in rood door vertrek breedbandabonnees

VodafoneZiggo heeft het afgelopen tweede kwartaal een fors verlies geleden van 117.4 miljoen euro tegen een winst van 136 miljoen een jaar eerder. Daar zal het vertrek van 36.000 breedbandklanten vanwege een inflatieverhoging per 1 juli zeker toe hebben bijgedragen.

VodafoneZiggo was een van de eerste aanbieders die dit jaar een inflatiecorrectie aankondigden en het was met 8,5 procent ook gelijk de grootste verhoging van alle. Zo betaal je voor het ‘Alles-in-1 Start’-pakket niet 59 euro per maand, maar 64,25 euro, op een haar na 9 procent meer. Het tarief voor het Internet en TV Complete-pakket werd zelfs 9,2 procent duurder.

Het leidde tot een storm van opzeggingen. Het absolute effect zal van die verhoging zal vermoedelijk pas in het derde kwartaal te zien zijn, aangezien Ziggo nu een van de duurste breedbandaanbieders is op een markt die met glasvezel sterk concurrerend genoemd mag worden.

Ook in het vorige kwartaal vertrokken al breedbandklanten.

Buiten breedband om presteerde VodafoneZiggo, volgens de voorlopige cijfers, redelijk: Het aantal vast-mobiele gebruikers steeg met 9000 tot 1,5 miljoen. Er kwamen netto 37.000 mobiele klanten bij, evenals 4000 zakelijke breedbandklanten (pdf).

VodafoneZiggo verdiende extra door 35,000 SmartWiFi pods te leveren aan klanten, waarmee de ontvangst binnenshuis wordt verbeterd. In totaal staan er nu 1,7 miljoen uit.

De omzet kwam voor het eerst onder de 1 miljard euro uit, en de gestegen personeels- en energiekosten gingen ten koste van het brutoresultaat. Het bedrijfsresultaat verbeterde niettemin met 3,6 procent naar 445 miljoen. Het nettoverlies kwam mede door op transacties in buitenlandse valuta. De schuldenlast is met 10,1 miljard euro niet veranderd.

Zelf benadrukt het bedrijf dat de financiële resultaten ‘volgens verwachting’ zijn.

 

Deel dit bericht

35 Reacties

Jan Ten hoeve

ik denk dat ik na 2 verhogingen van ziggo dit jaar volgend jaar als het glasvezelinternet hier in huis is gemonteerd ook overstap .en met een aanbieding denk ik dat ik 500 euro bespaar in dat jaar

Eric

Ik ben ook in afwachting van de aanleg van glasvezel. Dan ben ik ook weg bij Ziggo.

Ik heb het nu zoveel mogelijk uitgekleed, door de Ziggo box weg te doen, en Ziggo tv te streamen via de chromecast.

Maar het internet abonnement is simpelweg te duur voor wat er geboden wordt.
Dat geldt, in mindere mate, ook voor glasvezel, maar daar is de snelheid standaard een stukje hoger en de upload is wel 300% sneller.

Arnold Overhaart

Internet is belachelijk duur in NED!
In Spanje heb ik voor 25 € 500 MB Up. & Down!!!!
ja Viber geen koper of straalverbinding, afgelopen week werd ik gebeld door Ziggo of ik klant wilde worden, ik zit bij KPN , hun aanbieding kwam uit op 65 €, 200 mb verbinding ik wilde weten of hun koper in goud was veranderd aangezien ik in Spanje voor hetzelfde internet maar met 500 mb slechts 25 € betaal en dat de content die ik van internet haal hetzelfde is als dat ik 65 € zou betalen – daar kon hij geen antwoord op geven – voor de duidelijkheid KPN is ook schreeuwend duur en is in mijn beleving een slechte internet provider!

Bert Singels

Ben overgestapt van VodafoneZiggo naar KPN over glas.
De overstap zou door KPN helemaal geregeld worden maar alles wat mis kon lopen deed dat ook. 2 maanden uitstel terwijl de aansluiting er al was, niet opgezegd bij VodafoneZiggo en het beloofde 35,- euro per maand werd 40. Het is nog wel goedkoper maar wat een ongelofelijke slechte service, en niemand is tegenwoordig meer aan te spreken op dit soort fouten, degene die je spreekt, zij het via de telefoon of in de winkel is natuurlijk nooit degene die je daarvoor gesproken hebt en het is dus niet hun schuld. Niemand realiseert zich meer dat ze als medewerker van een bedrijf in functie dat bedrijf vertegenwoordigen en zo is niemand meer verantwoordelijk of aanspreekbaar op fouten die ze maken.

Peter

Weet je wat het probleem is ze blijven maar verhogen hun producten zijn gewoon goed daarom is het. Zo jammer dat ze hun eigen ondergang tege moet gaan, dit kunnen ze wel tegen gaan dan moeten ze de prijzen met 20 procent verlagen mensen kunnen dit niet volhouden
Dan stappen ze over naar de concurrentie, ik overweeg dit zelf ook maar ik ben niet zo van het veranderen maar op den duur zal ik wel moeten.

Jan

Het bijzondere was dat tijdens de aankondiging van deze verhoging een actie werd uitgezet van 50% korting voor 12 maanden voor nieuwe klanten.

Het effect van lopende jaarcontracten (zoals die van mij) is hier nog niet in meegenomen, er zullen nog vele opzeggingen komen durf ik te wedden

Robbert

Nu nog Ziggo Internet en TV en een Vodafone, glasvezel ligt al voor de deur. als Ziggo geen stappen onderneemt ben ik binnekort ook weg. Mobiel ga ik sowieso weg, Vodafone is alleen duurder dan bijvoorbeeld Simpel, ze bieden echter niets extra voor mij.

Pieter

shop al jaren van aanbieder naar aanbieder.Heb nu kpn voor een jaar 35 euro glasvezel 1GB internet en tv en telefoon een jaar lang.Zie de meerwaarde van KPN echt niet.Dus als ik geen vergelijkbare aanbieding van ze krijg ben ik volgend jaar weer weg naar de volgende aanbieder.

Wim

Belachelijke prijzen voor internet en tv
Heb het idee dat ik gas en stroom voorschot betaal

Rob

nu bij ziggo in oktober glasvezel hier als tel. abbo afloopt ga ik veder kijken het is zo niet leuk meer.

heb snel en stabiel internet nodig voor werkzaamheden.

Henk

Ben als heel lang bij Ziggo en daarvoor UPC ben met Ziggo heel tevreden ,wat men aanbieding en de kosten. die dit meebrengt. Andere zijn voor mij veel duurder.

Lam

waardeloos 2 x het zelfde bedrag betaald bellen en mailen geen resultaat ruim 200 euro deze maand

Mensink

Het is dat Ziggo als enigste geen kastjes nodig heeft per tv om te kunnen kijken!
Alle anderen werken alleen maar met kastjes waarvan je er max. 5 kan huren!
Wij hebben er 6 nodig en dat kan niet.

Pluutje

Ik heb KPN geprobeerd helaas had het niet goed uitgepakt met internet super traag tot heden blijft Ziggo wel het beste dus maar weer overstappen en duurder uitkomen. Klantenservice van Ziggo is iets verbeterd dan het was en er word meegedacht in oplossingen, sinds kort ben ik overgestapt naar Vodafone dat goedkoper is dan KPN waar ik 20 jaar klant was ik kom 10 euro goedkoper uit op mijn mobiel en 10 euro goedkoper voor mijn internet/tv aansluiting dus dat is weer 240 euro in eigen zaak.

Joke

belachelijk dat ik deze maand2x moest betalen is wel 2x 100.95 best veel geld ik ga kijken of het goedkoper kan dan ziggo

Boze ex klant

Per 21 juli klant af, ze incasseren vandaag nog wel even het voorschot augustus. Dat kon niet anders door het systeem, hoezo, een maand eerder al afgezegd!
Wel konden ze me per direct uit de app gooien (kun je niet meer klagen over de messenger) Ook ben je per direct je dubbele data (vodafone loopt helaas nog paar maand) kwijt, hoezo! Ik heb toch recht op 21/31 van de totale data. Kun je voor belachelijk veel geld een GB bijkopen om tot het eind van de maand uit te zingen.
Ja als je zo met klanten omgaat is het geen wonder dat klanten geen binding met je hebben.
Met hele gezin overgestapt naar Delta en Simpel, veel meer, voor veel minder, Scheelt zo’n €35,- per maand! Ruim €400,- per jaar dus en het werkt allemaal nog beter ook.
Deze combinatie zal de prijzen flink naar beneden en de kwaliteit flink naar boven bij moeten stellen, anders zie ik het somber voor ze in.

Nog een keer

Mensink,
Al wel eens naar NLziet gekeken?
Gewoon met app op tv, geen kastje bij nodig.

John

Overgestapt naar Delta en Simpel, veel meer voor veel minder en het werkt perfect.
Voor TV NLziet.

David

“De omzet kwam voor het eerst onder de 1 miljard euro uit, mede door gestegen personeels- en energiekosten.”

Huh? sinds wanneer mag je kosten aftrekken van je omzet? Wordt hier niet resultaat bedoelt?

Jan Dijkhuizen

Denk ook vaak aan overstappen, waanbiedinkjat mij nog tegenhoudt is het email adres wat bij veel bedrijven en instellingen nu bekend is en het een opgave is om deze overal te wijzigen.
Maar als de verhogingen zo doorgaan gaat dit toch gebeuren.
Als klant vanaf de tijd dat het casema was nooit een ander aanbiedinkje gehad.
Ziggo gaat slecht om met vaste en trouwe klanten

Appie

Zowel Ziggo als KPN zijn enorm duur voor wat je krijgt. Bovendien kampt Ziggo vaak met storingen.

Je wordt genaait waar je bij staat.

Ik heb T-Mobile Glasvezel. Verder geen TV of bellen.
Hoef ik ook niet, want ik maak gebruik van Streamingdiensten.

T-Mobile had alles keurig netjes voor mij geregeld. Alles is goed gegaan.

Ziggo en KPN heb ik trouwens in het verleden ook gehad. Slechte ervaringen helaas.

Ray

Ben al 3 maanden bezig met KPN glasvezel… zijn 3 x aan de deur geweest voor schouwing. Eerste keer: batterij van zijn toestel was leeg🤔. Tweede keer was ik niet thuis omdat ze geen afspraak gemaakt hadden en toch kwamen..😳. Derde keer wel thuis en komen ze niet opdagen voor schouwing..😡
Als de rest van de installatie ook zo gaat zie ik het somber in…

Wilco - Ziggo

sorry maar wordt me te duur 70 euro nu per maand . we gaan straks naar Ander dag ziggo

J v d Veen - Pensionada

ik vind ziggo ook erg duur maar wel een goede service, mijnmodem.klspte in het weekend eruit. geen tv.geen bellen geen internet, via twittercontact gelegd en een andere modem werd gelijk besteld en aangelegd op kosten van ziggo, vellen deed het nog niet. dinsdag komt de monteur. verbazing als er dan een monteur om 12 uur voor de deur staat, klasse toch?
maar al met al wel heel erg duur, we krijgen glasvezel en Danja ik eerst kijk en vergelijken met hetzelfde pakket en na 6 maanden wat je dan betaald!

Ati

als je die 117miljoen afzet tegen 36000 klanten dan is dat 271 euro per klant per maand gemiddeld ….
of maak ik een rekenfout?

Hanssen

als er glasvezel geplaats word hier ben ik ook weg .

Jeannot Thewissen

wij zijn al sinds het @home tijdperk bij Ziggo. Ook wij vinden het duur worden, maar alleen al vaste telefonie met onbeperkt bellen opzeggen en het bespaart je al 15 euro per maand.

Wij hebben bijna nooit storing bij Ziggo (Zuid-Limburg) en overstappen is voor ons niet mogelijk.
KPN is veel te duur voor wat ze leveren. je kan wel hun hoogste abonnement afsluiten maar wegens de oude bekabeling in de grond komt er maximaal 35mbps door op de lijn.

bij bellen van klantenservice geven ze aan om de kabels onder de weg te vernieuwen komen de kosten bij de consument, belachelijk.

Dus Ziggo enige keus en voor ons voorlopig ook de beste aangezien wij het modem van Ziggo afgelopen 1.5 jaar pas 1x hebben herstart en dat was puur voor wijzigingen van een instelling.

Gerard grein

ik was ook vanaf @home bij ziggo ben blij dat ik er vanaf ben ben nu bij t mobile en bevalt me goed en niet al te duur en weinig storingen hier in Limburg gelukkig

de Haas

ik snap best dat mensen gaan. ik bedoel elk bedrijf meent meer nodig te hebben voor inflatie. Alleen de salarissen stijgen natuurlijk niet altijd even gemakkelijk mee.
En bedrijven die dan meer willen lijkt mij logisch dat mensen vertrekken.
Ik was al weg toen ze van @home naar dat @ziggo zijn gegaan.

Rick

Ze mogen van mij echt helemaal failliet. Ik heb door deze amateuristen weken lang zonder internet gezeten. Overstappen was 1 groot drama. Nooit meer Ziggo

Bert van Lelieveld

Ik ben ook weg Ben niet te spreken over de kwaliteit
Dat hele gedoe met viaplay werkt niet goed als je later dan de start tijd van de race het wilt bekijken nu al in dit seizoen 4x meerdere keren onderbreking gehad met een http error
En uiteindelijk is de stream niet meer beschikbaar
Ook steeds onderbrekingen van 10 sec
Heb je net Grandprix radio gesynchroniseerd
Kun je weer op nieuw zitten prutsen op je tablet en dat 5 x in de race
Dit jaar al 3 x heel weekend zonder internet geen telefoon en alleen wat TV via de coax
Dus niet terug kijken waar je voor betaal en ook je opgeslagen programma in de cloud kan je ook niet zien
Ben het goed zat , zo snel mogelijk naar glas Dag ziggo

YvonneKok

Ik ga ook weg bij ziggo ik vind het duur en vaak last van storing kpn heeft de overstap geregeld dat ging goed 3 Aug komt de montuur ik betaal eerst de korting en dan ga ik.59 euro betalen.

Emily

Tot voor kort was ik klant bij KPN, totdat KPN op glasvezel overging in mijn wijk en voor ons de ellende begon. Omdat mijn meterkast niet in mijn woning zat, maar ruim 20 meter verderop in de portaal, bleek het onmogelijk om de glasvezelkabel door te trekken naar mijn woning. Voor KPN reden om mij en mijn buurman die met hetzelfde probleem zat, te adviseren over te stappen naar Ziggo. Ze konden ons hun dienst helaas niet meer verlenen. Ziggo hoefden wij enkel aan te sluiten op onze coaxkabel. En niet alleen dat: alles was beter,. Geen storingen meer, waar we met KPN continu last van hadden, 10x sneller internet en allemaal leuke gratis films. Ziggo is dan wel duurder geworden door de inflatie, maar vele bedrijven met hen. Wij zijn blij dat wecdankzij Ziggo nog nternet en TV kunnen blijven ontvangen en we hopen dat dat ook zo blijft!

P.a.m de Kok

heb ziggo gebeld dat ik als vaste klant korting wil kreeg meteen €10 korting per maand voor 6mnd.

Nuke

Ook ik stap over zodra mijn contract afloop in november. Heb al opgezegd. Eerst werd er gezegd dat dat nog niet kon hahaha !
Heb ze even de waarheid gezegd dat ik duidelijk op de juiste manier en tijd opzeg en dat ze er gewoon zelf een zooitje van maken met hun prijzen . Dus ik ben al een beetje uitzoeken wie het beste leveren kan voor minimale kosten , glasvezel is hier helaas nog niet !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond