Deel dit artikel
-

VodafoneZiggo: minder tv-, meer internetklanten

VodafoneZiggo verloor in 2019 een kleine dertigduizend televisieklanten, maar won wel weer 45.000 internetklanten. Mogelijk KPN-weglopers. De jaaromzet steeg 1 procent tot 3,9 miljard.

Zojuist publiceerde de Nederlandse joint-venture van Vodafone Group en Liberty Global de resultaten over het vierde kwartaal van 2019. Die laten zien dat de verkopen in de laatste drie maanden stegen met 3 procent tot 993 miljoen en op jaarbasis tot bijna vier miljard euro.

Deze stijging is met name te danken aan recente prijsverhogingen.

Het bedrijfsresultaat daalde met vier miljoen tot 106 miljoen euro.

De internet- en telecomaanbieder won met name in het vierde kwartaal nieuwe klanten: 13.000. Over heel 2019 namen 45.000 nieuwe huishoudens een abonnement op internettoegang. Het is niet duidelijk waar die klanten vandaan kwamen, maar KPN gaf onlangs in de jaarcijfers te kennen dat het in het laatste kwartaal 16.000 breedbandklanten verloor en 56.000 in het hele jaar. Het is niet ondenkbaar dat dat oud-klanten van Telfort en XS4ALL zijn.

VodafoneZiggo wil eind 2021 in heel Nederland gigabit internet (merknaam: GigaNet) kunnen leveren. Dat is sinds kort reeds beschikbaar in Utrecht, Den Haag en Hilversum.

Foto: Edwin van Buuringen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond