Deel dit artikel
-

‘Voedingsbodem voor innovatie ontbreekt binnen Nederlandse organisaties’

De voedingsbodem voor innovatie ontbreekt veelal binnen Nederlandse organisaties. Dit blijkt uit de Erasmus Ondernemerschapsindex 2014, het jaarlijks terugkerende onderzoek naar ondernemerschap onder het Nederlandse bedrijfsleven dat wordt uitgevoerd onder leiding van Justin Jansen van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), in samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE).

Volgens de Erasmus Ondernemerschapsindex 2014 ontbreekt ondernemerschap veelal binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Iets wat volgens Jansen als uitermate alarmerend gezien kan worden.

Maar liefst veertig procent van het Nederlandse bedrijfsleven krijgt een onvoldoende voor hun mate van ondernemerschap en scoren daarmee ongekend laag op de bereidheid om risico te nemen, uitdagende projecten aan te gaan en het proactief handelen van medewerkers. Hoewel het aantal starters al jaren hoog ligt, wordt verdere groei belemmerd door het gebrek aan ambitie en langetermijnvisie om voortdurend nieuwe producten te lanceren of nieuwe markten te betreden.

Ondernemerschap binnen organisaties blijkt een van de meest cruciale organisatiefactoren te zijn die de succesvolle bedrijven onderscheidt van de minder succesvolle bedrijven. Uit de Erasmus Ondernemerschapsindex 2014 blijkt dat ondernemende organisaties tot 75 procent meer groei realiseren in het aantal nieuwe producten en diensten die worden ontwikkeld. Daarnaast stijgt de productiviteit binnen deze organisaties met 34 procent.

Uit de Erasmus Ondernemerschapsindex 2014 blijkt ook dat veel organisaties nog steeds worden aangestuurd op een traditionele manier; werknemers met eenzelfde profiel, hiërarchische verhoudingen en een formele aansturing van het innovatieproces. Indien Nederlandse bedrijven ondernemerschap serieus willen nemen, dan zijn andere organisatieprincipes noodzakelijk. Meer diversiteit binnen de organisatie, verregaande autonomie voor medewerkers en de introductie van zelfsturende teams, alsook het aansturen van innovatieprojecten op basis van snelle feedback en leervermogen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond