Deel dit artikel
-

Voicy haalt €1,2 miljoen op voor ‘Giphy voor audio’

Voicy, een Nederlands online platform voor het ontdekken, maken en delen van geluidsclips en geluidseffecten, heeft 1,2 miljoen euro opgehaald. De ronde werd geleid door Oliver Samwer’s Global Founders Capital.

Het geld komt deels van ‘hooggeplaatsten’ van Twitch, Spotify, Deezer, Snapchat, Booking, Uber, Reddit, Acast en Tesla, onder meer Jeronimo Folgueira (CEO, Deezer), Sven Ahrens (Director of Global Growth, Spotify), Oskar Serrander (COO, Acast), David Vismans (voormalig CPO, Booking), Sunita Kaur (senior VP bij Twitch, voormalig director bij Facebook), Mike Sackler (oprichter en partner, VC Supernode Global) en serie-investeerder Wouter Kneepkens.

De financiering wordt gebruikt om het team van Voicy te laten groeien, het partnernetwerk te ontwikkelen en de aanwezigheid in Europa en de VS uit te breiden.

Gebruikers Voicy kunnen een bibliotheek met korte audioberichten of geluidseffecten aanleggen en delen.

Ook is een directe integratie met consumenten-apps en sociale media mogelijk. Daarmee kunnen gebruikers geluidsclips en audio-GIF’s zoeken en verzenden als onderdeel van hun bestaande chatfunctie.

Voicy is onlangs ook een samenwerking aangegaan met VoIP-app Viber. Gebruikers hebben al meer dan 20 miljoen audioberichten verzonden, die in slechts drie maanden tijd 100 miljoen keer zijn afgespeeld.

De missie van Voicy is om voor geluidsfragmenten te doen wat GIPHY heeft gedaan voor GIF’s, oftewel webplaatjes.

In iets meer dan een jaar heeft Voicy een gemeenschap opgebouwd van 1,1 miljoen vaste gebruikers. Die hebben samen een database gemaakt van 125.000 unieke geluiden met in totaal gemiddeld 35 miljoen maandelijkse plays. Elke maand worden 10.000 nieuwe geluiden toegevoegd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond