Deel dit artikel
-

“Volgend jaar flat-fee!”

KPN Telecom komt met een 06-nummer waarmee flat-fee weer een stap dichterbij komt. Het systeem werd door meer-dere isp's afgeschaft omdat het niet rendabel bleek.

Flat-fee is het principe waarbij een klant van een internetprovider tegen betaling van een vast maandbedrag onbeperkt mag internetten. Dat kan al geruime tijd op de kabel, alleen moet daar de bandbreedte gedeeld worden, op een telefoonlijn geldt dit niet.

De ene na de andere provider stopte met het aanbieden van flat-fee, zoals Alta Vista (loog dat het ermee was begonnen, maar dat bleek niet waar), het Duitse Sonne (dochter van Zonnet), Ilse.com, Superweb en Wish. Vervolgens kreeg QuickOnline ruzie met enkele abonnees die de door het bedrijf vastgestelde termijn van vier uur per dag hadden overschreden. De abonnees vinden dat QuickOnline de indruk had gewekt dat ze onbeperkt mochten internetten.

Wat ging er mis? De internetproviders vragen de klant weliswaar een vast bedrag per maand, maar rekenen met kpn Telecom nog steeds de tikken af voor iedere minuut online. De schattingen die gemaakt worden over het aantal minuten online per abonnee zijn nogal aan de naïeve kant geweest.

Het wachten is op de mogelijkheid om met kpn Telecom een vast bedrag af te spreken per abonnee. Wanneer gaat dat gebeuren? Michel Hueber, woordvoerder kpn Telecom: "Volgend jaar zullen wij het 06-760 nummer actief hebben waarmee gesprekken en internetverkeer gescheiden kunnen worden. Dan wordt flat-fee mogelijk, hoewel nu al wel met de adsl-dienst Mxstream onbeperkt online gegaan kan worden." kpn verwacht een sterke toename van het internetverkeer door flat-fee, en verwacht dat daardoor het netwerk overbelast raakt, met nadelige gevolgen voor het normale telefoonverkeer. "Straks kunnen we via het 06-nummer internetverkeer via een afzonderlijk datanetwerk laten lopen." Kan flat-fee dan op basis van een vast bedrag per maand? "Dat is een mogelijkheid."

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter Christiaan

"De schattingen die gemaakt worden over het aantal minuten online per abonnee zijn nogal aan de naïeve kant geweest."Wat heet! Eerst dreigde QuickOnline mij uit hun klantenlijst te schrappen omdat ik teveel zou internetten, sinds enkele dagen kan ik geen verbinding meer maken en mail ophalen maar wat blijkt: ik ben er niet afgegooid, ze zijn domweg failliet… :( Ik vrees dat ikzelf ook veel te naïef ben geweest… Na eerst een slechte ervaring met SuperWeb, nu deze met QuickOnline…

D. Aronds

Als flat-fee hetzelfde doet als mxstream dan voorzie ik weer problemen. KPN belooft" (indien mogelijk!!!!!)LET OP" aan de consumenten mxstream mogelijkheden.In het vierde kwartaal van 2000 is dit ook mogelijk voor de ISDN-abonnees, zegt KPN. Nu blijkt dat als alles meezit dit volgend jaar na het eerste kwartaal in 2001 mogelijk is . Wil men nu mxstream hebben als ISDN-abonnee dan moet men een extra analoge lijn nemen en lid worden van een ISP en het risico lopen dat er reeds teveel mensen op een bundel zitten en dat een mxstream-aansluiting niet mogelijk is. Dus vanuit hetzelfde huis via ISDN kan men dan ook geen mxstream-aansluiting verkrijgen.Wel kan men op de lijst gezet worden als aanvrager c.q. belanghebbende. Deze wachtlijst zal indien de mensen die wel en aansluiting hebben en na de verplichte abonnementstijd (1 jaar) hun abonnement opzeggen en als er geen mensen voor zijn dus minimaal 1 jaar duren.HIERUIT BLIJKT DAT DE KPN EN HUN GELIEERDE ISPBEDRIJVEN ( o.a. Planet Internet) VOLGENS MIJ REDELIJK GEBAKKEN LUCHT VERKOPEN. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond