Deel dit artikel
-

Volgende videodienst loopt zich warm aan de zijlijn

NBCUniversal gaat in de VS vanaf 15 april het gevecht aan met Disney, Netflix en Apple, maar doet het net even anders dan zijn concurrenten. De nieuwe Peacock videodienst wordt gratis aangeboden met reclame.

Het mediabedrijf is ervan overtuigd dat videodiensten met reclame een veel groter bereik hebben. Zeker 250 lineaire tv-diensten bereiken 92 procent van de Amerikaanse huishoudens. Betaalde tv zonder reclame (HBO, Showtime en Starz) nog geen 8 procent.

Topman Steve Burke zegt dat on demand diensten het bereik in het algemeen hebben vergroot, maar echt verdienen aan dit soort diensten blijft een enorme uitdaging. Netflix leent miljarden om eigen content te produceren. Ook Peacock brengt eigen ‘Originals’.

Peacock komt beschikbaar in twee formaten: Peacock Free (met reclame) en Peacock Premium (zonder). Voor Premium betalen consumenten 5 dollar per maand. Zij hebben dan ook meer keuze dan niet-betalende klanten, in totaal 15.000 uur. Daaronder bekende series als Saturday Night Live en The Office.

Peacock wordt vanaf juli aangeboden via het kabelnetwerk van Cox met een potentieel bereik van 24 miljoen huishoudens. In april is de zender al te zien via Comcast. In 2024 moet Peacock al 30 tot 35 miljoen kijkers hebben.

Voor Amerikaanse kijkers zal Peacock heel herkenbaar zijn en aansluiten op NBC, de lineaire zender die in heel de VS wordt aangeboden. Niettemin trekt NBCUniversal honderden miljoenen dollars uit voor marketing.

De eerste vier grote adverteerders zijn Eli Lilly, State Farm, Target en Unilever. Wel wil het platform voorkomen dat er te veel reclame te zien is. Adverteerders kunnen onder meer gebruik maken van Shoppable TV, waarbij kijkers geadverteerde producten gelijk kunnen bestellen. Ook zijn er advertentieformaten als binge ads en trending ads.

Er lijken vooralsnog geen plannen te zijn om Peacock ook buiten de VS aan te bieden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rogier

Wat zijn Binge en Trending Ads precies?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond