Deel dit artikel
-

VolkerWessels Telecom schiet voorbij de 1 miljoen Homes Passed

De teller van het aantal Homes Passed, ofwel huishoudens dat VWT van een glasvezelaansluiting heeft voorzien, is inmiddels de 1 miljoen gepasseerd. Daarmee is VWT naar eigen zeggen de eerste aannemer die door dit getal breekt.

Het eerste glasvezelnetwerk ‘Fiber to the Home’ (FttH) waarmee VolkerWessels Telecom in 2004-2005 mee van start ging, was in het dorp Nuenen (nabij Eindhoven). VWT legde daar in opdracht van coöperatie Ons Net Nuenen en VolkerWessels glasvezel aan naar 7.800 woningen.

In de jaren die daarop volgden, rolde VWT in tientallen steden en dorpen glasvezel uit voor met name opdrachtgever Reggefiber en in de regio Salland voor opdrachtgever CIF. Reggefiber ging in 2014 volledig op in KPN. Het tempo in de aanleg van glasvezel nam vervolgens sterk af door teruglopende investeringen. De ommezwaai vond eind 2018 plaats toen KPN de uitrol van FttH weer nieuw leven inblies.

Het tempo in de uitrol van glasvezel ligt inmiddels weer op het oude niveau. Onder de noemer ‘Fiber to the X’ (FttX) is VWT voor verschillende opdrachtgevers op meerdere locaties in het land aan het werk. De afgelopen weken zijn er meer dan 30.000 huishoudens met glasvezel tot aan de voordeur bijgekomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond