Deel dit artikel
-

Volkskrant gaat Taxi-TV maken

De Volkskrant start samen met KPN en Faster Media in december met het uitzenden van televisie in tweehonderd taxi's in de vier grote steden. De Volkskrant verzorgt nieuws, reportages en uitgaansinformatie voor de taxi-zender die de naam GO TV Taxi heeft. Dat bevestigen De Volkskrant en Faster Media aan Emerce.

Taxipassagiers op de achterbank kunnen de uitzendingen bekijken op beeldschermen die zijn gemonteerd in de hoofdsteunen van de passagiers- en bijrijderstoel. Door een knop op het scherm kunnen passagiers een keuze maken uit één van de drie nieuws- en informatiekanalen die beschikbaar zijn. Uitzendingen worden elke twintig minuten herhaald. Via UMTS en hotspots wordt de content up-to-date gehouden. De Volkskrant ververst elk half uur het nieuwsaanbod.

KPN, De Volkskrant en Faster Media investeren alledrie een gelijk bedrag in het project, zegt directeur Judith Mariën van Faster Media. KPN verzorgt de verbindingen, De Volkskrant de content en Faster Media doet de taxi-concessies. Faster Media is een klein bedrijf dat reclame voor 3500 taxi’s verzorgt voor de buitenkant, en nu dus ook ín taxi’s.

Eerder dit jaar startte een proef met GO TV in twintig taxi’s verspreid over de vier grote steden. “Die testen zijn belangrijk om de kinderziektes eruit te halen,” aldus Mariën. Bij de aanvang van de test was al bekend dat KPN partner zou zijn in het project. De Volkskrant is sinds juni bij het project betrokken, maar was hier nog niet mee naar buiten getreden. De Volkskrant bevestigde gisteren de deelname aan het project, maar was niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

“We hopen op een snelle uitbreiding van het netwerk,” zegt Mariën. Voor 2007 staat een uitbreiding naar 1000 taxi’s gepland; in 2008 moeten 3000 taxi’s zijn uitgerust met beeldschermen.

Adverteerders kunnen op GO TV adverteren met korte videocommercials of stills Ook kan een adverteerder er voor kiezen een logo te tonen binnen een kanaal. Een logo is per uitzendloop van twintig minuten 5 minuten zichtbaar. Het is zowel mogelijk om op het gehele netwerk te adverteren als op specifieke lokaties, bijvoorbeeld een enkele stad.

GO TV Taxi is niet het eerste taxi-beeldschermen netwerk in Nederland. Vorig jaar startten de bedrijven Wannahaves en Sqreen met een netwerk. De bedrijven hadden hoge ambities en wilden in 2006 schermen in 5000 taxi’s hebben. Dat aantal is bij lange na niet gehaald. Volgens Danny Hogers van Sqreen zal het netwerk in december uit 275 taxi’s bestaan. Op de schermen van het netwerk worden loops getoond van 19 minuten, waarvan 14 minuten commerciële zendtijd.

De samenwerking tussen Wannahaves en Sqreen TV is inmiddels beëindigd. Sqreen TV gaat alleen verder.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rechtspraktijk BAWA

Wordt er aan gezondheidsschade gedacht i.v.m. de blootstelling aan elektromagnetische straling ? Voor echte info wordt U verwezen naar http://www.stopumts.nl.

Julian Natte

Ik denk dat er te weinig kijkers per maand zijn om dit tot een succes te maken. Hoeveel mensen reizen er nou eigelijk met de taxi per maand, ik denk hooguit 1500 mensen? Een groot deel hiervan gaat naast de bestuurder zitten en niet achterin. Daarnaast kun je niet echt een hele hoge CPM nemen want het is ook niet echt een gerichte doelgroep, want iedereen neemt de taxi. Ik zie veel meer in een scherm op het dak van de taxi, zo heb je veel meer kijkers.  Julian Natte  http://juliannatte.wordpress.com  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond