Deel dit artikel
-

Volkswagen investeert 7 miljard euro in zijn softwaretak

VW Group investeert tot 2025 meer dan zeven miljard euro in de op- en uitbouw van zijn softwaretak en neemt nog eens vijfduizend extra personeelsleden aan.

De autofabrikant besloot begin 2020 om alle softwareontwikkeling die binnen het concern plaatsvindt, te bundelen in een aparte, nieuwe tak: de Car.Software-Organisatie. Het plan luidt om over vijf jaar tienduizend IT-experts in dienst te hebben.

In Welt om Sonntag herbevestigt de leiding zijn plan.

Autobedrijven komen, zij het nogal laat, tot de slotsom dat ook bij hardware als auto’s software van onderscheidend en strategisch belang is. Het is dan contraproductief om alle merken uit een concern hun eigen plan te laten trekken. Tesla wordt gezien als een groot voorbeeld. De fabrikant pusht regelmatig nieuwe features naar een miljoenenvloot via softwareupdates, maar ook reparaties.

De helft van de nieuwe VW-IT’ers zal in Duitsland werken en een derde in China. De rest is verdeeld over de ontwikkelcentra elders in de wereld. In Seattle zit ook een groot softwarekantoor.

Vijf kerndomeinen heeft de fabrikant bestempeld: Connected Car & Device Platform, Intelligent Body & Cockpit, Automated Driving, Vehicle Motion & Energy en Digital Business & Mobility Services’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond