Deel dit artikel
-

Volop clicks & bricks in Haagse flagshipstore Marks & Spencer

De nieuwe winkel van Marks & Spencer die vandaag om 12 uur wordt geopend in het centrum van Den Haag maakt deel uit van de ‘clicks & bricks’-strategie van het Britse kledingbedrijf. Zo hebben verkopers iPads bij zich waarmee bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen zijn te bestellen.

Sinds de terugkeer in Nederland in april 2013 met de Nederlandse website Marksandspencer.nl en de multichannelwinkel in de Kalverstraat in Amsterdam, heeft Marks & Spencer zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt versterkt. Zo zijn er ook nog zes Marks & Spencer Food-pilots in BP-tankstations. De winkel in Den Haag zal in 2016 worden gevolgd door een flagshipstore van 6.100 vierkante meter op het Rokin in Amsterdam.

De Haagse flagshipstore in Den Haag wordt een van de grootste internationale winkels met een uitgebreid aanbod mode en voedingsmiddelen, maar geen e-boutique zoals die vorig jaar in Amsterdam is geopend.  Daar staan schermen met extra modeaanbod.

In de etalages van de Haagse winkel kon afgelopen weken wel online gewinkeld worden. Voorbijgangers konden met een QR-code een kledingstuk scannen en bestellen. “De QR-codes zijn nu weg,” zegt woordvoerster Mijke de Jong tegen Emerce. “Wel wordt in de hele winkel blijvend gratis WiFi aangeboden.”

Het Britse bedrijf is zijn e-commercestrategie ook in eigen land aan het versterken.  In het laatste boekjaar realiseerde M&S dertien procent van de non-food omzet aan het online kanaal, ruim achthonderd miljoen euro. Deze week werd bekend dat het een nieuwe website heeft gelanceerd voor de thuismarkt, gebaseerd op een eigen platform, in plaats van de software van Amazon. De Nederlandse site, die nu nog draait op Demandware, gaat ook over op het nieuwe systeem.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hanraty Laura

Wij kwamen van Antwerpen naar Den Haag naar M&S maar tot ons teleurstelling vonden wij geen beddengoed of huishoudgerief.
Komt dat nog in de toekomst ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond