Deel dit artikel
-

Volt en BBB hebben meest digitale programma’s volgens digitaal bedrijfsleven

Digitalisering en de digitale transitie krijgt ten opzichte van de verkiezingen in 2021 veel meer aandacht. Ook valt op dat met name de nieuwkomers een duidelijke visie op digitalisering hebben en ook beter scoren dan al bestaande partijen. Het thema digitalisering krijgt ruime aandacht in de programma’s van BBB en NSC en ook relatieve nieuwkomer Volt verrast. Dat concludeert NLdigital, de branchevereniging voor digitale bedrijven.

Na lezing van alle passages beoordeelt NLdigital de inzet van Volt en BBB als de meest digitale. Dit vertaalt zich in concrete voorstellen, zoals een minister voor digitale zaken, investeringen in de digitale infrastructuur, het belang van digitale geletterdheid in het onderwijs en meer kennis bij politiek en bestuurders. Beide partijen hebben ook een realistische blik op het belang van wet- en regelgeving op Europees niveau. Ook zien deze partijen, meer dan de andere partijen, digitalisering als een belangrijke kans voor de uitdagingen die Nederland heeft op het gebied van klimaat, zorg en arbeidsproductiviteit.

Enkele sterke punten uit de programma’s van VOLT en BBB.
Veel steun voor meer regie op digitalisering. BBB en Volt pleiten voor meer regie en stellen een minister voor digitale zaken voor.

Het belang van digitale geletterdheid in primair en voortgezet onderwijs wordt zeer breed erkend. Volt wil digitale leermiddelen gratis voor het onderwijs beschikbaar stellen.

BBB ziet de digitale infrastructuur als een middel om de afstand tussen stand en platteland te verkleinen en wil daarom investeren in nog betere vaste – en mobiele internetverbinding voor de regio.

BBB zet in op een betere verbinding tussen hogescholen em (MKB-)bedrijven in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en verduurzaming.

Volt heeft nadrukkelijk oog voor de krapte op de arbeidsmarkt en wil scholingsbudgetten om daarmee om- en bijscholing naar cruciale sectoren zoals zorg, ICT, onderwijs en techniek te stimuleren. Ook pleit Volt voor een landelijke wervingscampagne om meer personeel aan te trekken.

Volt heeft oog voor digitale inclusie. Volgens Volt moet de beschikbaarheid van digitale middelen als laptops, computers en smartphones omhoog.

BBB heeft een realistische kijk op Europese wet- en regelgeving. Voor de afzonderlijke lidstaten is de Europese interne markt een poort tot welvaart. Noodzakelijk is daarvoor wel dat extra, nationale regels bovenop Europese richtlijnen tot het verleden gaan behoren.

Voor Volt is het afzwakken van end-to-end encryptie ten behoeve van schijnveiligheid onaanvaardbaar. Privécommunicatie online blijft dus beschermd.
Volt en BBB hebben beide oog voor het belang van kennismigratie voor krapte sectoren en stellen hiervoor tijdelijke visa voor.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis - Intellicom BV

Als we bedenken dat bij de honderdduizenden niet werkende Nederlanders met een handicap digitale thuiswerkplekken mogelijkheden biedt tot een meer volwaardig leven lijkt me dat aan ‘arbeid’ in de digitale wereld ook extra aandacht moet worden besteed.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond