Deel dit artikel
-

Volvo breidt proef ‘logistieke kofferbak’ internationaal uit

De proef waarbij de kofferbakken van Volvo’s als logistieke pakketkluis fungeren is dermate succesvol dat hij in de komende weken wordt uitgebreid naar drie andere landen.

Op thuismarkt Zweden is het in de drie grootst steden mogelijk om, als Volvo-bezitter, je kofferbak te gebruiken om pakketjes van vervoersbedrijven in te kunnen ontvangen. Zij zien waar de auto staat geparkeerd en krijgen een tijdelijke sleutel om de kofferbak één keer te kunnen openen om een pakketje in te leggen.

Deze bezorgoptie is sinds een klein half jaar operationeel in Zweden, enkel beschikbaar in nieuwe Volvo’s waarbij een app als sleutel kan fungeren. Tommy Hansson Strand van Volvo New Business & Services zegt op een telematicaconferentie in Berlijn dat dat zo succesvol is dat zijn bedrijf het ook buiten Zweden wil kunnen aanbieden.

Hansson Strand suggereert wel hij met andere automerken samenwerkt om de internationale expansie te realiseren. Welke dat zijn en op welke markten dat is, houdt hij voor zich. Wel verklapt hij dat dat al binnen enkele weken duidelijk moet zijn aan het publiek.

Of Audi een van die partijen is, is niet bekend. Ervaring op dit front hebben de Duitsers in ieder geval wel, omdat ze na de initiële aankondiging van dit Zweedse project de koppen bij elkaar staken met DHL en tot een vergelijkbaar project kwamen.

Volvo kondigde een dezer dagen een samenwerkingsverband aan met een fietskoerier in Stockholm. Internetshoppers die iets bij een lokale webwinkel aanschaffen kunnen het pakketje daardoor binnen twee uur in hun kofferbak vinden.

Werking van de kofferbakconstructie:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tjerk Zweers

Helemaal revolutionair zou zijn als al die lege kofferbakruimte die dagelijks van hot naar haar rijden, zou worden gebruikt om pakketjes te vervoeren.

Tjerk Zweers

Richard

leuk… totdat iemand o het idee komt er een bom in te leggen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond