Deel dit artikel
-

Volvo levert zelfrijdende auto’s aan Uber

Volvo levert over enkele jaren tienduizenden zelfrijdende XC90-SUV’s aan taxibedrijf Uber. Dat zegt de Zweedse fabrikant in een summiere verklaring.

Maximaal worden tussen 2019 en 2021 24.000 auto’s geleverd ter waarde van 1 miljard dollar.

Het is de sterkste aanwijzing tot nu toe dat Uber vooral toekomst ziet in auto’s zonder bestuurders, waarmee het bedrijf vanzelfsprekend flinke kosten kan besparen. Of in 2019 ook gelijk ook kan worden gereden met zelfrijdende auto’s is gelet op de regelgeving een andere vraag.

De aankondiging komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar tekenden beide bedrijven al een contract waarin werd vastgelegd dat ze 300 miljoen euro zouden investeren in nieuwe technologie. De ‘deliverable’ is een zogeheten ’base vehicle’ met daarin de meest recentste technologie voor autonoom rijden.

Volvo heeft zelf nog altijd het plan om in 2021 zelf een zelfrijdende auto’s op de markt te brengen. Het onderliggende systeem voor zelfrijdende auto’s is al enkele jaren in ontwikkeling bij Volvo Cars. Het gaat om de zogeheten modulaire Scalable Product Architecture (SPA). Dat is reeds in gebruik bij de XC90 SUV en de topmodellen S90 en V90.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond