Deel dit artikel
-

Vonnis Dutch Filmworks versus Ziggo over downloaders pas in november

Het gerechtshof in Arnhem stelt de uitspraak in de zaak tussen Dutch Filmworks en kabelbedrijf Ziggo uit vanwege de complexiteit van de zaak, zo meldt Entertainment Business. Het Arnhemse gerechtshof zou gisteren uitspraak hebben gedaan over 377 Ziggo-klanten die de film The Hitman’s Bodyguard illegaal hadden binnengehaald. De uitspraak wordt nu uiterlijk 5 november verwacht.

Filmdistributeur Dutch Filmworks wilde via de rechter afdwingen dat Ziggo de adresgegevens deelt van downloaders zodat deze een schikking kan sturen voor het downloaden van de film The Hitman’s Bodyguard.

De campagne om downloaders aan te pakken werd destijds groots aangekondigd. Al eind 2017 kreeg de distributeur toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens om IP adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. DFW huurde het Duitse IT-bedrijf Tecxipio in voor de opsporing.

Providers hadden echter al aangegeven dat ze niet zonder meer wilden meewerken aan deze verzoeken.

Dutch Filmworks leek er wel erg lang over te doen om in actie te komen. Eind 2018 leek de campagne om IP adressen te verzamelen en downloaders te identificeren geheel stil te liggen.

Eerder dit jaar oordeelde de voorzieningenrechter dat de filmdistributeur weliswaar een reëel belang had bij de gegevens, maar onvoldoende had duidelijk gemaakt hoe het de overtreders op hun rechten zou wijzen. Ook was het richtbedrag op geen enkele wijze onderbouwd. Zo werd de vordering alsnog afgewezen.

Het hoger beroep diende afgelopen zomer en werd vooral gekenmerkt door onenigheid over de technische totstandkoming van de lijst van Ziggo klanten. Waaruit de complexiteit precies bestaat is overigens niet geheel duidelijk.

Deel dit bericht

1 Reactie

Damien

Mooi zo, lekker gewoon doorgaan met piraterij, geld hebben ze toch al in Hollywood.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond