Deel dit artikel
-

‘Vonnis Hoge Raad kan positief uitpakken voor klanten Airbnb’

Het recente vonnis van de Hoge Raad om Booking.com aan te merken als bemiddelaar, is een flinke opsteker voor klanten van Airbnb. De kans dat Airbnb teveel betaalde servicekosten moet terugbetalen aan ongeveer 1 miljoen consumenten wordt nu aanzienlijk groter, meent de Consumentenbond.

De Consumentenbond voert collectief actie tegen Airbnb over servicekosten. Die kosten bracht het bedrijf volgens de bond ten onrechte bij zowel de verhuurders als bij de huurders in rekening. Net als in de zaak van Booking.com staat ook hier de vraag centraal of Airbnb een bemiddelaar is.

De Hoge Raad heeft vorige week twee eerdere vonnissen van de rechtbank en het Hof tegen Booking.com vernietigd. Centraal staat de vraag of Booking.com als bemiddelaar verplicht is deel te nemen in een pensioenfonds voor de reisbranche.

De Hoge Raad heeft het advies van de advocaat-generaal overgenomen en de zaak doorverwezen naar het gerechtshof Den Haag ter verdere behandeling en beslissing. Het hof kan overigens nog in het voordeel van Booking.com beslissen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond