Deel dit artikel
-

Vooral heel veel slimme horloges op gadgetbeurs IFA

Fabrikanten die deze week op de IFA in Berlijn menen de aandacht te kunnen trekken met een slim horloge komen vermoedelijk van een koude kermis thuis. Het regent aankondigingen van horloges en mobiele telefoons in Berlijn, en niet van de minsten.

Vandaag gaat de grootste gadgetbeurs van Europa informeel van start met een aantal persconferenties van Acer, Toshiba, Panasonic en Sony. Samsung en Philips komen morgen met aankondigingen.

Asus, LG, Motorola, Samsung en Sony lanceren stuk voor stuk slimme horloges. Samsung komt met de Gear S (met Tizen als systeemsoftware) en Sony lanceert alweer zijn derde smartwatch. Waarschijnlijk zijn die alweer vergeten als Apple komende dinsdag de sluiers van zijn iWatch trekt.

De nadruk ligt, anders dan vorig jaar, sowieso op mobiele toestellen. Veel fabrikanten hebben ervoor gekozen om niet op het World Mobile Congress in Barcelona te lanceren (eerstkomende editie in maart 2015). Microsoft komt bijvoorbeeld met twee Lumia-toestellen, Samsung onthult de Note 4 tablet morgen gelijktijdig in New York en Berlijn, Sony brengt drie smartphones op de markt en LG en Huawei zijn ook van de partij.

Vorig jaar waren al dan niet gekromde UHD-televisies de belangrijkste trekker, maar de belangstelling daarvoor valt wereldwijd nog wat tegen. Wat wel meer aandacht krijgt, is domotica. Samsung kondigde maandag een uitbreiding van het Smart Home portfolio aan, zoals elektrische sloten, IP-camera’s en slimme stopcontacten. Wordt het slot geopend terwijl de gebruiker niet thuis is, dan ontvangt hij een melding op zijn smartphone. In de app is vervolgens te controleren of gezinsleden veilig zijn thuisgekomen.

Samsung Smart Home houdt ook het energieverbruik in de gaten en geeft een beeld van de kosten bij het verwachte verbruik. Het is ook mogelijk om een maandelijks maximum verbruik per apparaat toe te voegen, waarbij een melding verschijnt wanneer de limiet bijna is bereikt.

Om versnelde groei van Samsung Smart Home te garanderen, maakt het Zuid Koreaanse later dit jaar de Smart Home SDK beschikbaar. Hiermee krijgen partners en derde partijen de kans om hardware voor Samsung Smart Home te ontwikkelen.

Een opvallende nieuwkomer op de beursvloer is de Media Markt. De Duitse retailketen gaat in Berlijn eigen hardware presenteren.

De IFA opent vrijdag officieel zijn deuren voor het publiek en duurt tot 10 september. De redactie van Emerce is drie dagen op de IFA.

De vandaag presenteerde ZenWatch van Asus

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond