Deel dit artikel
-

Vooralsnog weinig grote veranderingen in iOS 14

Te oordelen naar een gelekte versie van iOS 14 bevat de nieuwe systeemsoftware voor iPhones en iPads niet veel bijzonders.

Nieuw is in elk geval een lijstweergave van apps, in plaats van de vertrouwde weergave met icoontjes. Voor de lijstweergave moet hard op het scherm worden gedrukt.

iOS zou ook een muiscursor krijgen, voor gebruik op de iPad. Apple Pay zou ondersteuning krijgen voor Alipay en iMessage berichten zouden kunnen worden ingetrokken.

iPhones kunnen straks een melding geven voor brandmelders, sirenes, deurbellen en zelfs huilende baby’s. Ook lanceert Apple vermoedelijk een aparte app voor Augmented Reality.

Wallpaper-apps van derden krijgen een eigen plek in het Achtergrond-menu in iOS 14.

In de code van iOS 14 zijn verder aanwijzingen te vinden voor de komende iPhone 9, iPad Pro, een nieuwe Apple TV Remote en AirTags. AirTags zijn labeltjes waarmee je allerlei voorwerpen die ergens rondslingeren kunt traceren.

De verwachting is dat Apple zijn nieuwe software gaat presenteren in juni, maar of er dit jaar een ontwikkelaarscongres zal zijn, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond